Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vodič zrazil dvoch cyklistov a zrútil sa z nadjazdu - 3 mŕtvi!
Zdielať na

Vodič zrazil dvoch cyklistov a zrútil sa z nadjazdu - 3 mŕtvi!

Zdroj: tv joj

Tragicky sa skončil posledný júlový piatok pre účastníkov popoludňajšej premávky v českých Pardubiciach. Následky dopravnej nehody sú odstrašujúce - zahynuli pri nej traja ľudia!

Na križovatke pri miestnej chemičke v Pardubiciach prišlo pred štvrtou hodinou popoludní ku kolízii osobného auta s dvoma cyklistami. Tých šofér automobilu zrazil a potom nabúral do kovových zábran nad železničnou traťou. Prerazil ich, vozidlo viselo za tri kolesá, hrozilo, že spadne na koľajnice! V aute sedel sám. Všetci traja účastníci nehody svojim zraneniam podľahli.

"Naše sanitky majú stanovisko neďaleko a preto prišli zdravotníci na miesto nešťastia rýchlo. Napriek tomu už ani cyklistom, ani šoférovi nemohli pomôcť," povedal riaditeľ záchrannej služby v Pardubiciach Pavel Svoboda.

Autá idúce od Hradca Králové majú dať v mieste nehody prednosť v jazde vozidlám idúcim na hlavnej ceste a odbočiť môžu jedine vpravo. Šofér staršieho Peugeotu 306 to ale neurobil. "40-ročný vodič z Pardubíc nezastavil a prešiel rovno až na cestičku na protiľahlej strane. Práve tam stáli pri zvodidlách dvaja cyklisti vo veku okolo 55 rokov. Auto muža aj ženu zrazilo dole zo stráne," popísala tragickú nehodu policajná hovorkyňa Markéta Janovská.

Podrobnosti o príčinách nehody polícia momentálne iba vyšetruje, ale jednou z možných verzií je aj zdravotná indispozícia vodiča. O nej hovorili aj svedkovia na mieste tragédie, podľa nich mal šofér auta hlavu vystrčenú z okna a vyzeralo to tak, že mu je zle.

V okolitých kríkoch je vidieť polámané vetvy päť metrov od miesta nehody, kam náraz cyklistov odhodil. Vozidlo, ktoré viselo na nadjazde, zaistili hasiči. Ešte predtým ale z neho dostali von mŕtveho šoféra. Vozidlo zaistili rýchlo, takže prevádzka na železničnej trati nebola obmedzená.

Najčítanejšie správy