Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nové dievčatá v starom bordeli
Zdielať na

Nové dievčatá v starom bordeli

Organizátori zrušili piatkový protest Za slušné Slovensko. Majú pocit, že už nie je dôvod stáť na ulici. Že stačí sledovať, čo vláda Petra Pellegriniho urobí a byť v pohotovosti. Tá v najbližšom čase, samozrejme, neurobí vôbec nič. Nebude riskovať žiadnu chybu. Pekne si počká, kým sa pobúrenie a hnev rozpustia vo frustrácii a obvyklej apatii, z ktorej ľudí na mesiac vytrhla vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Robert Fico napokon vyšiel aj z tejto krízy ako víťaz. Zatiaľ.

Zrušiť piatkový protest je nebezpečne hlúpe. Nie preto, že Fico si robí z celej krajiny srandu. Organizátori majú právo meniť svoje požiadavky podľa situácie a hlavne podľa vlastného vedomia a svedomia. Ak im zrazu namiesto volieb stačí vláda Smeru, je to ich vec.

Fico už krátko pred vraždou Jana Kuciaka vysvetlil, že „ak prestane fungovať bordel, treba vymeniť dievčatá, nie postele“. Nevestinec mu vzápätí krachol a on sa musel napiť vlastnej horkej medicínky. Z podstaty veci však vyplýva, že aj nové dievčatá budú prostitútky, nie rehoľné sestry. Máme novú vládu, no stále je to ten istý bordel. So starými posteľami a s pôvodným majiteľom. Neviestky budú o čosi krajšie a sviežejšie, podstata ich práce sa však nezmení.

Nielen predseda Smeru je problémom tejto krajiny. Osamote by ju ani Fico nedokázal dostať do zúfalého stavu, v ktorom sa dnes nachádza. Zodpovední sú aj ľudia, ktorými sa obklopil. Ľudia ako Richter, Drucker, Pellegrini a im podobní. Už onedlho zistíme, aká časť davu z námestí v tom má jasno. Ak je dostatočne veľká, budú mnohí obyvatelia Slovenska už v najbližších voľbách voliť odchod.

Zásadným spôsobom sa začala meniť nálada v celej spoločnosti. Ľudia nestratili len trpezlivosť, ale aj veľkú časť strachu, ktorá ich držala pri zemi. Vytrhli ich z dlhoročnej apatie. Očakávajú zmenu. Budú sa jej domáhať. Organizátori protestov dali obrovskú masu rozhnevaných ľudí do pohybu. Keď uvoľnia priestor, s radosťou ho niekto zaberie. Okamžite. Ten dav má obrovskú hybnosť a čaká len na vodcu. Na kohokoľvek, kto prinesie zmenu. A pomstu.

Potom, ako začal padať Smer a jeho koaliční partneri, okamžite začali stúpať volebné preferencie extrémistov. Museli by byť úplní idioti, aby sa nechopili šance. Je to dar od pána Boha, ku ktorému sa modlil Jozef Tiso. Najbližšie budú mobilizovať rozzúrenú, frustrovanú masu oni. Bude lepšie pripraviť sa na pochody proti islamizácii, proti cudzincom, proti homosexuálom, proti Sorosovi, proti Západu. Mašírovať sa bude za čisté Slovensko. S masovou účasťou, akú sme ešte nevideli.

Súvisiace články