Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kapitán Danko nehrá poker. Sú to piškvorky
Zdielať na

Kapitán Danko nehrá poker. Sú to piškvorky

Zakázať zahaľovanie tváre na verejnosti zákonom by mohol byť poburujúci nápad, keby nevybublal z hlavy Andreja Danka. Kapitána však môžeme ospravedlniť - on za to fakt nemôže. Kde nič nie je, tam ani daňový úrad neberie. Viac z tej hlavy nevydalo. Napokon, ak ľudí v maskách nebudú policajti rovno strieľať, mohla by mať nová legislatíva pozitívny dopad na štátny rozpočet. Stačí, ak sa policajti v zime postavia v Bratislave na hrádzu, aby povyberali pokuty od zakuklených bežcov a cyklistov.

Motivácia šéfa národniarov je prostá ako on sám: ľudia nemajú radi moslimov. Ak niekto urobí zle mohamedánovi, ľudia ho budú mať radi. Zakážme teda tie handry, ktoré majú jeho ženy omotané kolo hlavy, nech moslima trafí šľak. Lenže v koalícii s Robertom Ficom, ktorý je pri jednoliato hnedej opozícii nútený byť prozápadným, musia aj nacionalisti ostať korektní. Zakázali by teda čokoľvek, čo prekrýva tvár. Aby to bolo formálne nediskriminačné.

Na verejnosti by teda nebolo povolené nosiť nikáb ani burku. Hidžáb je v poriadku, ten necháva tvár odhalenú. Nie ako lyžiarska, bežecká či cyklistická kukla, bez ktorých si pod bodom mrazu veľmi nezašportujete. Obávať sa nemusia vydaté ortodoxné židovky ani katolícke babičky z vidieka, ktoré si zakrývajú hlavu šatkou.

Problémom je, že migračná vlna Slovensko stále nezachvátila. Ba ani Nemecko a Francúzsko sa neváľajú v troskách, zničené pod náporom divokej muzulmanskej hordy. A ide zima, prúd utečencov sa prakticky zastaví. Nespláchne ani kresťanskú civilizáciu, ani Plavčana a Lubyovú. Ak kapitán nemá na viac, mal by z tohto volebného obdobia vyťažiť čo najviac, lebo žiadne ďalšie nebude.

Líder opozície vyhodnotil situáciu omnoho lepšie. Na zimnú sezónu si už pripravil rómsku kartu, a treba uznať, že veľmi šikovne. Oficiálne chce diskutovať o tom, ktoré medicínske úkony by mali byť plne hradené zdravotnými poisťovňami. V skutočnosti povedal, že sa rodí priveľa Rómov a hľadá spôsob, ako ich optimalizovať. Lebo „cigánska“ karta vždy funguje. Chudobných, nevzdelaných, zúfalých ľudí z osád nemá rád nikto. Keď už nedorazili žiadni chudobní a zúfalí Afričania, budú na lynčovanie dobrí aj oni.

Ideálne by bolo pre Danka, keby mohol hrať maďarskou kartou. Na juhu Slovenska mu na to vytvára vláda Viktora Orbána tie najlepšie predpoklady. Nalieva milióny eur do lokálnych komunít, ktoré sa stále viac radikalizujú. Oslabuje pozície umierneného Bélu Bugára a posilňuje nacionalistické vášne, ktorým nadbieha SMK. Obnovenie slovensko-maďarského napätia je len otázkou času.

Konflikt vypukne najneskôr v okamihu, keď sa to bude hodiť Orbánovi. Trebárs v okamihu, keď sa bude rozhodovať o pozícii Slovenska v jadre Európskej únie. Vyšehradská štvorka je mŕtva. Fico sa tlačí na Západ, Orbán je pevne zakorenený v Moskve. Už to dlho nepotrvá a výkriky o tom, ako „sadneme do tankoch a pôjdeme na Budapešť“ budú zasa účinné.

Danko však túto šancu zatiaľ využiť nemôže. Je v prozápadnej vláde, navyše s Bélom Bugárom a stranou Híd. Po slovensky Most. Bugár je zároveň jediným partnerom v koalícii, ktorému môže Danko aspoň podmienečne veriť. Maďarskou kartou najskôr zahrá nejaký Kotleba alebo Kollár.

To, čo Danko hral v politike, nikdy nebol šach. Ale teraz už nehrá ani karty. Toto sú prinajlepšom piškvorky.  

Súvisiace články