Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zastreľte ho, parazita, pán Gutten!
Zdielať na

Zastreľte ho, parazita, pán Gutten!

Nie je príjemné už ani to, keď náckovia so stukovatenými medziušnými svalmi púšťajú vetry do parlamentných lavíc. Ale ľudia ich zvolili, takže s tým musíme žiť. Skutočne však neexistuje dôvod, prečo trpieť lenivých zbabelcov so siláckymi rečami, slabým intelektom a solídnou nadváhou v zamestnaniach, ktoré vyžadujú chlapa. Nie je totiž záhadou, ako sa bývalý vojak a súčasný fašista Martin Gutten, dostal do misie OBSE. Nepochopiteľné je, že mohol byť v armáde.

V priamej konfrontácii to hrá Gutten na ňuňuška, jeho ani nie veľmi dobre zaobalené vyhrážky smrťou – či už blogerovi Jánovi Benčíkovi alebo migrantom – sú zrazu len nedorozumením. Ale veď dobre, no. Kým ešte môžu fašistu za jeho verejné fašistické prejavy strčiť za mreže, nemôžeme od neho vyžadovať, aby hovoril pravdu.

Prijmime jeho hru a tvárme sa, že to nie je nenávistný neonacista, len veľkohubý trubiroh s nedostatočným vzdelaním, obmedzenou gramotnosťou a intelektom v hraničnom pásme. Netuší, čo píše. A hlúposť nie je trestná.

Omnoho zaujímavejšie je, ako referuje o svojej vlastnej práci pre OBSE na Ukrajine. Teda, aby sme boli presní, on sám sa na svojom facebookovom profile čudoval, prečo to nazýva prácou. Celkom jasne píše, že má plat, ktorý nepovažuje za dobrý a o prácu nezáujem, ktorý je naozaj hlboký. O svojich vlastných kolegoch sa vyjadruje s pohŕdaním a otvorene sa stavia na proruskú stranu ukrajinského konfliktu. Preto ho aj vykopli.

Otázka znie či môže skvelý dôstojník, ktorý velil v Bosne stopäťdesiatčlennej mnohonárodnej rote, za niekoľko mesiacov takto fatálne osprostieť. Alebo je v armáde taký bordel, že sa v nej podobný človek nielen stratí, ale dokonca môže aj vyniknúť? Veď kapitána Guttena za prácu v Bosne dokonca vyznamenali. Aby to napokon nebolo tak, že kapitán Danko je ešte tým najlepším, čím slovenská armáda disponuje.

Hoci Guttena z OBSE vyrazili, hladom nezomrie. Má svoj výsluhový dôchodok. Ak si ho v našej armáde odsluhoval spôsobom, akým slúžil v misii OBSE, môžeme pokojne povedať, že si bude kráľovsky parazitovať na sociálnom zabezpečení vojakov. Máme však nádej, že nie pridlho.

Na facebooku sľuboval, že ako to robili po tisíce rokov jeho predkovia, bude aj on hubiť parazitov. Myslel tým migrantov, ale už sa za to v rozhovore pre TV JOJ ospravedlnil: „To sa musím ospravedlniť. Takýto prístup nie je vhodný. Máme dosť parazitov na Slovensku, ktorých musíme riešiť. Bez ohľadu na farbu pleti ľudia nechcú pracovať.“

Martin Gutten nás nepochybne môže zbaviť jedného nebezpečného parazita. Ako bývalý vojak určite má zbraň. A vie, čo s ňou. Stačí, ak siahne až na samé dno svojho hrubého čreva, vydoluje z neho zvyšky svojej cti a aspoň prvý a posledný raz v živote sa zachová ako chlap.