Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dlhopisy TV JOJ sú bezpečnejšie, ako dlhopisy Maďarska...
Zdielať na

Dlhopisy TV JOJ sú bezpečnejšie, ako dlhopisy Maďarska...

Niektoré európske krajiny majú veľmi vážne ekonomické problémy. Svedčí o tom aj hodnota ich dlhopisov. Grécko, Portugalsko či Maďarsko. Takzvaná dlhová kríza ich ohrozuje viac, ako kedykoľvek predtým. Trhy im jednoducho neveria...

Štát je pre biznismenov menej dôveryhodný partner ako súkromná spoločnosť. A to pri porovnaní Maďarska a firmy, ktorej súčasťou je aj táto stránka.

Televízia hospodári lepšie, ako krajina

Dôkazom je skutočnosť, že dlhopis televízie JOJ má na trhu podstatne lepšie meno.

Český server E15.cz totiž informoval, že spoločnosť JOJ Media House dala na burzu v Bratislave štvorročné obligácie v celkovom objeme 25 miliónov eur. Nominálna hodnota dlhopisu je tisíc euro s aktuálnym sedempercentným výnosom.

Jedna televízia je teda na tom lepšie, ako celý štát. Aspoň čo sa dôvery týka. Maďarské dlhopisy sa totiž opäť mierne prepadli. Priemerný výnos už prekročil 9 percent.

Ľudovo povedané, naši južní susedia si požičiavajú za poriadne vysoký úrok, ktorí nemusia dokázať splatiť...

Gréci boli lepší ako Maďari...

O niečo lepšie, ako Maďari, je na tom po včerajšku ďalšia čierna ovca Európy - Grécko. To úspešne predávalo svoje dlhopisy. Stihlo však už do sveta vytrúbiť, že úsporné opatrenia nepomáhajú. "Nezamestnanosť dosiahla nevídaných 20 percent a smeruje k 25. Úsporné opatrenia nenakopli grécku ekonomiku. Celé to len zhoršujú," tvrdí grécky odborár Kostas Tsikrikas.

Trápi sa aj Amerika

Veselo nemajú ani v Spojených štátoch. Amerike hrozia veľké nepokoje. Kontinent obchádza strašiak triedneho boja.

"Máme o šesť miliónov pracovných miest menej ako pred krízou. Máme tu 23 miliónov Američanov, ktorí sú buď bez práce, robia na polovičný úväzok alebo to už jednoducho vzdali," uviedol prezident obchodnej komory USA Thomas Donohue.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy