Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
5 dôvodov, prečo ešte nie ste bohatý...
Zdielať na
Ekonomika

5 dôvodov, prečo ešte nie ste bohatý...

Zdroj: ISIFA

Veľa ľudí si myslí, že nikdy nebudú bohatí, pretože málo zarábajú. Dôležitejšie však je, čo robíte preto, aby ste sa bohatým aj stali. Čo teda robíte zle?

1. Staráte sa o to, čo si susedia myslia

Prestaňte sa starať o to, čo si o vás myslia iní. Nesúperte s nimi o lepšie auto, krajšie upravený byt a záhradu či drahšiu dovolenku. Plytváte tak nielen svojim časom, ale najmä peniazmi.

2. Ste netrpezlivý

Kým neboli kreditné karty či debety na bežných účtoch, ťažko sa míňali peniaze, ktoré sme nemali. V súčasnosti to neplatí. Keď si ale niečo kúpite „za cudzie peniaze", pretože sa vám nechce čakať, kým na to budete mať, vznikajú vám dlhy. Bohatým tak robíte iných, seba ochudobňujete.

3. Prestali ste sa vzdelávať

Po strednej škole ste si povedali, že ďalšie vzdelanie je zbytočné. Ak chcete napredovať v kariére, musíte mať vôľu zvyšovať si vzdelanie. Rast majetku závisí aj od nášho osobného rastu.

4. V otázkach peňazí sa spoliehate na iných

Veríte, že ostatní vedia o peniazoch viac ako vy a vo finančných otázkach a investovaní sa radšej spoliehate na druhých. Skúste skôr počúvať rady, čím získate nové inšpirácie a popritom sa sami vzdelávajte a preverujte si fakty. Nakoniec budete vedieť dostatok, aby ste sa sami rozhodli, do čoho bude najlepšie investovať. Alebo si nájdite človeka, ktorému veríte - mentora, ktorý je finančne slobodný a vie narábať s peniazmi.

5. Neveríte si ani len v duchu

Mozog je programovateľný. Pamätajte si jednu vetu: „Ak dokážete o niečom snívať, dokážete to aj urobiť,“ tvdil Walt Disney.

Zaujal vás tento článok? Ďalších 5 dôvodov, prečo nie ste bohatý nájdete na stránke akcie.sk

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy