Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Fajčiarov čakajú veľké zmeny. Cigarety budú iné!
Zdielať na

Fajčiarov čakajú veľké zmeny. Cigarety budú iné!

Fajčiarov čaká veľká revolúcia! Na to, že niekde zoženú svoje obľúbené cigarety v pôvodnej podobe môžu zabudnúť. Všetko fajčivo v rámci členských krajín Európskej únie bude musieť byť bezpečnejšie. Zmenám sa tak nevyhnú ani Slováci a možno ani vyšším cenám...

Pre stále rastúce čísla požiarov, ktoré spôsobili ohorky, prišla Európska únia s nápadom vyrábať samohasnúce cigarety. Fungovať by mali tak, že akonáhle ich hodíte na zem, zhasnú samé. 

Od 17. novembra by ste tak už v celej Európskej únii nemali kúpiť inú cigaretu, než tú samozhasínaciu. Výrobcovia mali rok na to, aby sa na veľké zmeny pripravili. Takéto fajčivo bude na prvý pohľad vyzerať úplne rovnako ako predtým. Zachová si aj totožnú chuť či kvalitu.

Vo vnútri však nájdete špeciálne prúžky, ktoré zabránia horeniu, keď človek prestane šlukovať. Znížiť by sa tak mal počet mŕtvych a zranených, ktorí napríklad s cigaretou v ústach zaspia a zapríčinia požiar. "Za posledných päť rokov evidujeme 3 700 požiarov súvisiacich s fajčením. Pri týchto požiaroch bolo 31 ľudí usmrtených a 130 zranených," povedala hovorkyňa Prezídia HaZZ Silvia Jančovičová.

 

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy