Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Uhliarik "Pentliarik"? V hre sú dve miliardy eur!
Zdielať na

Uhliarik "Pentliarik"? V hre sú dve miliardy eur!

Slovensku hrozí, že príde asi o 2 miliardy eur. Dôvodom je zákon, ktorým sme zakázali zisk zdravotným poisťovniam. Hoci právnici na toto riziko vtedajšieho premiéra Robert Fica upozorňovali, ten si to chcel s poisťovňami rozdať. Ivan Mikloš žiada od bývalého premiéra splatenie doterajších nákladov na drahých právnikov.

Robert Fico však platiť rozhodne nemieni a vládu dokonca obvinil z toho, že v skutočnosti tieto spory s poisťovňami ani vyhrať nechce. Podľa neho totiž stojí na strane poisťovní.

Smeráci si navyše myslia, že kabinet kope za záujmy finančnej skupiny Penta, ktorá je jedným z hlavných žalujúcich. "Pána Uhliarika inak, ako pán Pentliarik ani nevolajú, veď to dobre viete," vraví R. Fico.

Podľa Ivana Mikloša je to však všetko jeden veľký nezmysel. Niečo podobné si myslí aj Penta. 

Ministerstvo reagovalo len písomne. Nezabudlo pri tom na fakt, že naša televízia je prepojená ma finančnú skupinu J&T. "Členom tieňovej vlády Smeru je pani Zuzana Zvolenská z poisťovne Dôvera, ktorá patrí spoločnosti Penta. Koho záujem v Smere zastupuje? Minister zdravotníctva na žiadne jachty finančníkov do Monaka nechodí. Ak by Smer neschválil protiústavný zákon, žiadne arbitráže by neboli. Ministerstvo zdravotníctva mrzí, že musí naprávať fatálne chyby bývalej vlády."

tv joj

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy