Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Prijatie eura zmenší rozdiely medzi Rakúskom a Slovenskom
Zdielať na
Ekonomika

Prijatie eura zmenší rozdiely medzi Rakúskom a Slovenskom

Zdroj: SITA/Eva Pietová

Prijatie eura na Slovensku bude mať pozitívny vplyv na vzťahy medzi Rakúskom a Slovenskom, povedal dnes rakúsky prezident Heinz Fischer.

Prijatie eura na Slovensku bude mať pozitívny vplyv na vzťahy medzi Rakúskom a Slovenskou republikou, povedal dnes rakúsky prezident Heinz Fischer.

Túto vetu vyslovil počas plavby na novom rýchlostnom katamaráne Twin City Liner, ktorý v piatok absolvoval svoju prvú plavbu z Viedne do Bratislavy.

"Prijatie eura na Slovensku utlmí rozdiely medzi oboma štátmi, podporí obchod, ekonomiku a prispeje k stabilite v menovej únii," uviedol Fischer. Ako ďalej dodal, euro uľahčí nielen hospodárske vzťahy, ale prispeje tiež k rozvoju cestovného ruchu a upevneniu kontaktov medzi obyvateľmi.

Druhý Twin City Liner, ktorý nedávno dokončili v nórskej lodenici, absolvoval v piatok svoju inauguračnú plavbu po Dunaji. Pred začiatkom cesty ho vo Viedni pokrstila manželka rakúskeho prezidenta Margit Fischerová. Loď po slávnostnom akte požehnal kňaz z Dómu sv. Štefana Toni Faber.

Rakúsky prezidentský pár počas plavby sprevádzal aj viedenský primátor Michael Häupl a na Devíne pristúpili na palubu aj prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič s manželkou Silviou.

Zdielať na

Najčítanejšie správy