Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Začínate podnikať alebo nad podnikaním ešte len uvažujete? Základom úspechu sú predovšetkým kvalitné a dôveryhodné informácie
Zdielať na

Začínate podnikať alebo nad podnikaním ešte len uvažujete? Základom úspechu sú predovšetkým kvalitné a dôveryhodné informácie

Zdroj: SBA

BRATISLAVA / Kvalitné a dôveryhodné informácie môžete získať na rôznych seminároch, prednáškach, workshopoch či od renomovaných konzultantov a expertov, no často stoja stovky eur. Od nás ich však dostanete bezplatne!

SBA/Využite vo svojom podnikaní bezplatnú pomoc renomovaných konzultantov.

Národné podnikateľské centrum (NPC), ktoré má svoje zastúpenie v každom krajskom meste – Prešov, Košice, Trnava, Trenčín, Žilina, Nitra, Banská Bystrica, ponúka záujemcom o podnikanie, ako aj živnostníkom či právnickým osobám, ktoré spadajú do kategórie malých a stredných podnikov, širokú paletu služieb.

Aktuálne však chceme upriamiť vašu pozornosť na služby podpory a pomoci pre záujemcov o podnikanie, ktorí uvažujú o komercializácii svojho nápadu či produktu a tiež pre začínajúcich podnikateľov do 3 rokov od vzniku firmy. „Práve začínajúci podnikatelia potrebujú výrazne pomôcť, lebo v prvých troch rokoch je miera zániku nových podnikov najvyššia,“ hovorí Ivica Forrová, vedúca Oddelenia podpory rastu MSP.

SBA/Získajte bezplatné individuálne poradenstvo na báze one-to-one v rozsahu 10 hodín

„V celoslovenskom priemere dosahuje až 42%. Niektorí idú do biznisu síce s odvahou a nadšením, ale často bez hlbšej analýzy ´svojho´ trhu, vyhodnotenia vlastného potenciálu alebo marketingových skúseností. Majú potrebu sa poradiť s niekým skúseným, najlepšie podnikateľom, ktorý sám prešiel podobnou cestou a riešil obdobné problémy.“

Poraďte sa s odborníkom

V rámci Národného projektu NPC v regiónoch spustilo preto NPC aktuálne na svojej stránke dve výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie nefinančnej pomoci. Pomoc sa poskytuje prostredníctvom Krátkodobého individuálneho poradenstva cez Akceleračný a Rastový program. Nepodnikatelia a začínajúci podnikatelia majú možnosť poradiť sa s odborníkom z praxe v oblasti vybranej podľa vlastných potrieb. Bezplatne získajú individuálne poradenstvo na báze one-to-one v rozsahu 10 hodín.

„Desať hodín síce možno nestačí na komplexné vyriešenie zásadného problému alebo na prestavenie stratégie biznisu, ale je to viac o vysvetlení, nasmerovaní a pochopení toho, na čo sa treba sústrediť, kde sú slabiny alebo naopak príležitosti. Začínajúcemu podnikateľovi často od experta stačí upozornenie na riziká či chyby, na ktoré sa treba sústrediť, alebo mu len naznačiť zmenu a on už ďalej koná sám,“ dodáva Ivica Forrová.

SBA/Začínajúcich podnikateľov upozorníme na možné riziká

​NPC v regiónoch tak prostredníctvom bezplatných individuálnych konzultácií ponúka budúcim a začínajúcim podnikateľom do 3 rokov od vzniku firmy fundované odpovede na otázky z rôznych oblastí podnikania - marketing, cenotvorba, predaj, financie, špecifické právne a ekonomické aspekty rôznych foriem podnikania, manažment, alternatívne formy podnikania, IT.

„Sme radi, že konzultácie sú dostupné pre záujemcov o podnikanie aj v regiónoch, kde sme po nich zaznamenali vysoký dopyt,“ konštatuje Martina Pirošková, vedúca Oddelenia podpory podnikateľskej praxe. „V Bratislave, kde je táto služba spustená dlhšie, sme prostredníctvom skúsených expertov pomohli už viacerým záujemcom založiť si vlastný biznis a veríme, že to tak bude aj v regiónoch.“

Podmienky:
Účastník musí byť fyzická osoba, nepodnikateľ, s trvalým pobytom v niektorom zo 7 samosprávnych krajov Slovenska (okrem Bratislavského samosprávneho kraja), alebo začínajúci podnikateľ do 3 rokov od vzniku firmy, spĺňajúci definíciu MSP, so sídlom v niektorom zo 7 samosprávnych krajov Slovenska (okrem Bratislavského samosprávneho kraja).

Na výzvy sa môžete prihlásiť tu:

Nepodnikatelia: http://www.sbagency.sk/vyzva-konzultacie-pre-buducich-podnikatelov-v-regionoch#.W2AsbtL-i71

Začínajúci podnikatelia: http://www.sbagency.sk/vyzva-kratkodobe-individualne-poradenstvo-pre-zacinajucich-podnikatelov-v-regionoch-slovenska#.W2RJkdL-i71

Kontakty pre Akceleračný program (nepodnikatelia):

Trnavský kraj: ap.tt@npc.sk
Nitriansky kraj: ap.nr@npc.sk
Trenčiansky kraj: ap.tn@npc.sk
Banskobystrický kraj: ap.bb@npc.sk
Žilinský kraj: ap.za@npc.sk
Prešovský kraj: ap.po@npc.sk
Košický kraj: ap.ke@npc.sk

Kontakty pre Rastový program (podnikatelia):

Trnavský kraj: rp.tt@npc.sk
Nitriansky kraj: rp.nr@npc.sk
Trenčiansky kraj: rp.tn@npc.sk
Banskobystrický kraj: rp.bb@npc.sk
Žilinský kraj: rp.za@npc.sk
Prešovský kraj: rp.po@npc.sk
Košický kraj: rp.ke@npc.sk


Odborné individuálne poradenstvo sa realizuje v rámci Národného projektu NPC v regiónoch, podaktivity 1.4. Akceleračný program a 1.7 Rastový program. Kód projektu v ITMS 2014+: 313031I870.

Podpora podnikania v 7 samosprávnych krajoch Slovenska sa realizuje v rámci Národného projektu NPC v regiónoch, ktorý je spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Výskum a inovácie. Kód projektu ITMS2014+ 313031I870.

Prijímateľom NFP a realizátorom projektu je Slovak Business Agency, partnerom projektu je Centrum vedecko-technických informácií SR.

SBA

Chcete sa dozvedieť o našich službách viac? Všetky dostupné informácie získate na www.sbagency.sk a www.npc.sk

Môžete sa tiež prihlásiť na odber Newslettru na www.npc.sk a získavať aktuálne informácie.
Sledujte nás aj na sociálnych sieťach:
Facebook
Instagram
Twitter
Linkedin

Regióny aktuálne podujatia

3.9. Košice Odkiaľ vziať peniaze na začiatok podnikania_KE

5.9. Žilina 3D tlač v praxi.

6.9. Banská Bystrica Výkazy, faktúry, dane. Ako na ne.

7.9. Košice Čarujme s Facebookom v biznise

12.9. Trenčín Biznis etiketa

13.9. Trnava Ako sa rozhodovať v biznise.

18.9. Nové Mesto nad Váhom GDPR

19.9. Trenčín Podnikateľskí anjeli

19.9. Trnava Daň z príjmu a super odpočet

25.9. Banská Bystrica Ako podnikať a pritom sa nezodrať

Najčítanejšie správy