Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Volkswagen hľadá 500 nových zamestnancov, láka na nadpriemerný plat
Zdielať na

Volkswagen hľadá 500 nových zamestnancov, láka na nadpriemerný plat

BRATISLAVA / Voľných pracovných miest v automobilovom priemysle stále pribúda. Cieľ prijať ďalších 500 pracovníkov zverejnil aj najväčší súkromný zamestnávateľ u nás, Volkswagen Slovensko. Nájsť ich na domácom trhu je však čoraz zložitejšie a v mnohých prípadoch nie je dostatočné lákadlo ani vysoko nadpriemerný plat.

Volkswagen ku koncu minulého roka zamestnával 13 700 pracovníkov a za posledných 5 rokov investoval do výroby takmer 2 miliardy eur. Nové investície znamenajú nové pracovnú miesta. Otázne však je, v akých vodách bude automobilka loviť, keďže tie naše značne vysychajú.

Väčšine Slovákov sa za prácou cestovať nechce a ak to aj zvažujú, potom hrá prím zahraničie. "Tie faktory, ktoré ovplyvňujú motiváciu presťahovať sa za prácou do zahraničia, sú najmä mzdové podmienky, pracovné podmienky, ktoré sú neporovnateľné s podmienkami na západnom Slovensku," povedal projektový manažér Grafton Branislav Jančuška. 

Nie je preto vylúčené, že loviť sa bude aj v cudzine. "Ak sa vôbec dostaneme k úvahám o zahraničných pracovníkoch, potom sa sústredíme na Srbsko a Ukrajinu, odkiaľ nateraz máme dovedna 50 ľudí," informuje člen predstavenstva pre personálnu oblasť Eric Reuting. 

Zamestnávateľ uprednostňuje tieto dve krajiny najmä pre jazykovú a kultúrnu blízkosť. Naďalej sú však voľba číslo jeden práve Slováci, ktorých si však najskôr budeme musieť vychovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy