Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Swedwood investuje miliardu korún v Závažnej Porube
Zdielať na
Ekonomika

Swedwood investuje miliardu korún v Závažnej Porube

Zdroj: search.creativecommons.org/ilustračné

Swedwood patrí do skupiny švédskeho koncernu Ikea. Obchodné požiadavky siete podľa HN presahujú kapacitu závodov o pätinu.

Drevárska spoločnosť Swedwood Slovakia bude počas nasledujúcich piatich rokoch investovať do svojho závodu v Závažnej Porube viac ako miliardu korún. Fabrika by tak mala zdvojnásobiť svoju výrobnú kapacitu. Napísali to dnes Hospodárske noviny (HN).

Závod na Liptove v poslednom finančnom roku vyrobil približne 27.000 kubíkov takzvanej špárovky - spracovaného mäkkého ihličnatého dreva. V roku 2012 by to podľa HN malo byť 60.000 kubických metrov. Zdvojnásobiť by sa mala aj produkcia nábytku. V Závažnej Porube sa vyrábajú skrine, komody, police alebo stolíky.

Swedwood patrí do skupiny švédskeho koncernu Ikea. Obchodné požiadavky siete podľa HN presahujú kapacitu závodov o pätinu. Na Slovensku pôsobí Swedwood v trnavskej nábytkárskej spoločnosti Spartan. Okrem závodu na Liptove má tiež dva výrobné podniky v Malackách a vlani začal s výstavbou ďalšieho v Majcichove pri Trnave.

Najnovšie Swedwood stavia aj piliarsku fabriku na Kysuciach. Závod v Krásne nad Kysucou by mal Swedwood stáť pol miliardy korún.

Zdielať na

Najčítanejšie správy