Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žuvačka Pedro sa možno opäť začne vyrábať
Zdielať na
Ekonomika

Žuvačka Pedro sa možno opäť začne vyrábať

Zdroj: katharina z/ilustračné

Chuť detstva Pedro sa možno opäť vráti na pulty obchodov

Známa žuvačka Pedro, ktorá sa za korunu predávala ešte v období socializmu, sa možno opäť dostane na pulty obchodov.

Majiteľom značky je česká spoločnosť Candy Plus. Tá žuvačku dodnes síce vyrába, ale len ako výplň lízatka. Spoločnosť však chce posilniť predaj na trhoch v Česku a na Slovensku, povedal ČTK Petr Krčmař z Candy Plus. Žuvačka s postavičkou v sombrére bola populárna hlavne v 70. a 80. rokoch minulého storočia.

"Žuvačku vyrábame doteraz, ale predáva sa len ako súčasť lízatka," uviedol Krčmař. Nedá sa pritom vylúčiť, že firma bude uvažovať aj o znovuobnovení predaja žuvačky Pedro.

Bublinková žuvačka Pedro sa v bývalom Československu začala vyrábať v roku 1968 v závode v stredočeskej obci Velim. V závode, odkiaľ pochádzala aj ďalšia žuvačka Sevak, sa vyrábala ešte aj začiatkom 90. rokov. Po privatizácii sa podnik dostal pod spoločnosť Nestlé, tá však výrobu žuvačiek vo svojom portfóliu nemá. Výrobu preto zrušila. Od Nestlé značku pred niekoľkými rokmi kúpila práve spoločnosť Candy Plus.

Značka žuvačky však prežíva v pamäti generácie, ktorej bolo červené Pedro s ovocnou príchuťou súčasťou detstva. Napríklad prieskum komunikačnej agentúry Mather v minulom roku ukázal, že značku Pedro radia českí manažéri k najúspešnejším tradičným českým značkám.

Žuvačka sa v prieskume objavila spolu so značkami Škoda, Kofola, Baťa či Budweiser Budvar.

Zdielať na

Najčítanejšie správy