Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sony spustí výrobu televízorov v októbri
Zdielať na
Ekonomika

Sony spustí výrobu televízorov v októbri

Zdroj: William Hook

Po úplnom nábehu výroby má v novom závode nájsť prácu 3000 ľudí.

Nový závod Sony v Nitre spustí hromadnú výrobu televízorov od druhého októbra. Továreň za zhruba 2,4 miliardy korún začali stavať koncom minulého roka. V súčasnosti zamestnáva nitriansky závod Sony približne 500 pracovníkov. ČTK to povedal Ján Pop zo spoločnosti Sony.

"Nábeh výroby ide podľa plánu," povedal Pop. Prvé výrobky začali v Nitre montovať od augusta, v súčasnosti ešte dolaďujú výrobné linky. Súbežne s nitrianskym závodom ešte stále vyrába aj závod v neďalekej Trnave, tu by sa však mala výroba postupne utlmiť.

Japonská spoločnosť sa rozhodla postaviť v Nitre závod vlani v septembri, výrobná kapacita továrne má v priebehu roka 2008 dosiahnuť tri milióny televízorov ročne. Po úplnom nábehu výroby má v novom závode nájsť prácu 3-tisíc ľudí.

Sony okrem fabriky na výrobu televízorov postaví v Nitre aj logistické a distribučné centrum za 890 miliónov korún. S výstavbou centra na približne deväťhektárovom pozemku by sa malo začať koncom roka.    

Okrem Sony už montuje na Slovensku televízory a spotrebnú elektroniku juhokórejský Samsung. Firma postaví neďaleko Trnavy továreň na výrobu obrazoviek z tekutých kryštálov za 10,7 miliardy korún.

Zdielať na

Najčítanejšie správy