Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zákony máme dobré. Horšie je to s ich zavádzaním do praxe
Zdielať na

Zákony máme dobré. Horšie je to s ich zavádzaním do praxe

BRATISLAVA / Riaditeľ Odboru prevencie korupcie Úradu vlády informoval o výsledkoch auditu OECD o tom, ako je to u nás s korupciou. Tlačovku k tejto téme mal mať aj premiér Robert Fico. Ten ju najprv odložil, no nakoniec na ňu ani neprišiel.

Audit však neavizoval nič nové. "Naša legislatíva nie je v zlom stave, nám skôr kríva implementácia zákonov v praxi," uviedol riaditeľ Odboru prevencie korupcie Úradu vlády Petr Kovařík. 

Kovařík zopakoval aj niekoľko bodov, ktoré sa vláda chystá uskutočniť, aby sa zlepšil stav siedmej najskorumpovanejšej krajiny v Únii. Hovoríme o odmeňovaní tých, ktorí o korupcii prehovoria, ale aj vytvorenie schránky na oznamovanie nekalých praktík. 

Poslanci OĽaNO - NOVA usporiadali tlačovku, na ktorej oznámili, že ich zarazilo nielen to, že sa premiér Fico tlačovej besedy nezúčastnil, ale aj fakt, že na nej neodznela informácia, ktorú nám OECD vyčíta, a to je efektivita práce slovenskej vlády. "Slovensko, je zo všetkých skúmaných krajín na poslednom mieste," uviedla Veronika Remišová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy