Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V parlamente prešetrovali kauzu Dúha
Zdielať na

V parlamente prešetrovali kauzu Dúha

BRATISLAVA / Výbor pre financie a rozpočet zasadá v parlamente, aby prerokoval dvadsať bodov. Jedným z nich je aj informácia o postupe pri preverovaní kauzy Dúha.

Je to demagógia, klamstvo a umelo vygenerovaná kauza. Aj týmito slovami pred Finančným výborom v parlamente argumentoval prezident daniarov a colníkov František Imrecze. Týkalo sa to kauzy Dúha.

V parlamente zasadal Výbor pre financie a rozpočet. Úlohou poslancov bolo  prerokovať 20 bodov. Jedným z nich bola aj informácia o postupe pri preverovaní kauzy Dúha.

Túto kauzu otvorili Lucia Nicholsonová a Jozef Rajtár z SaS, ktorí obvinili finančnú správu z toho, že chcela ututlať podvod. Problémom malo podľa nich byť, že Kriminálny úrad finančnej správy síce preveroval podozrenia z daňových podvodov za vyše milióna eur, no žiadne trestné oznámenie nepadlo. 

František Imrecze tvrdil, že ide o stále živý, zložitý prípad s tým, že sa zrejme už čoskoro uzavrie. Vraj podaním návrhu na začatie trestného stíhania. "Kvalifikovane zadokumentujeme podvod a následne pošleme podklady polícii."

Opoziční poslanci si však pre šéfa daniarov pripravili aj údajne nefunkčný colný systém za 18 miliónov eur. Ten však ich kritiku odmieta a tvrdí, že colný systém je funkčný. Pripúšťa však, že tak ako každý systém, aj tento musí inovovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy