Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kaliňák: Ministerstvo vnútra neplánuje kúpiť nové vrtuľníky
Zdielať na

Kaliňák: Ministerstvo vnútra neplánuje kúpiť nové vrtuľníky

BRATISLAVA / Ministerstvo vnútra zatiaľ nebude podpisovať žiadne zmluvy na nákup ďalších vrtuľníkov. Vyhlásil to minister vnútra Róbert Kaliňák. Pád neprežili riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove Radoslav Lacko a veliteľ družstva Peter Toďor.

Minister Kaliňák chce počkať na výsledky vyšetrovania pádu policajného vrtuľníka typu BELL 429 neďaleko Prešova. Práve výsledky šetrenia leteckých inšpektorov budú mať podľa neho vplyv na obstaranie ďalších konkrétnych lietajúcich strojov pre slovenské bezpečnostné zložky. 

K pádu vrtuľníka došlo v stredu 10. mája popoludní pri výcviku evakuácie osôb, neprežili dvaja hasičskí záchranári. Policajný vrtuľník BELL 429 spadol z výšky zhruba 100 metrov. Výsledkom prvotného skúmania čiernych skriniek havarovaného policajného vrtuľníka v Prahe je, že išlo o technickú poruchu a nie zlyhanie pilota. Hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov informoval, že na ďalšie a podrobné skúmanie pôjdu následne čierne skrinky a časti stroja do Spojených štátov amerických.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy