Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Danielovi Lipšicovi zamietli dohodu o vine a treste
Zdielať na

Danielovi Lipšicovi zamietli dohodu o vine a treste

BRATISLAVA / Generálna prokuratúra zamietla exposlancovi Danielovi Lipšicovi dohodu o vine a treste. K spáchaniu skutku sa nepriznal a neuznal svoju vinu. Tým pádom nesplnil zákonné podmienky na konanie o dohode o vine a treste.

"Generálna prokuratúra v rámci dohľadovej právomoci v trestnom konaní preskúmala trestnú vec obvineného Daniela L. stíhané pre prečin usmrtenia. Generálna prokuratúra zistila, že v trestnej veci bolo začaté konanie o dohode o vine a treste na základe písomného podnetu podaného v mene obvineného jeho obhajkyňou," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Predajňová ďalej povedala: "Generálna prokuratúra po preskúmaní trestnej veci prijala právny záver o tom, že zatiaľ neboli splnené zákonné podmienky na konanie o dohode o vine a treste. Obvinený sa k spáchaniu skutku nepriznal a neuznal vinu".

Generálna prokuratúra vrátila spis krajskej prokuratúre v Bratislave 19. mája. O ďalšom postupe v prípravnom konaní ako aj opakovanom konaní o dohode o vine a treste bude rozhodovať výlučne krajský prokurátor.

Daniel Lišpic mal nehodu 19.septembra 2016. Vo večerných hodinách na Vajnorskej ulici v Bratislave zrazil 72-ročného muža, ktorý po prevoze do nemocnice zomrel. Policajti ešte v ten večer robili na mieste vyšetrovacie úkony - ako aj rekonštrukciu nehody. Daniel Lipšic sa po nehode vzdal poslaneckého mandátu. Polícia ho v januári tohto roku obvinila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy