Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Každý druhý Slovák nie je spokojný v práci, menili by sme za 100 €
Zdielať na

Každý druhý Slovák nie je spokojný v práci, menili by sme za 100 €

BRATISLAVA / Sú otázky, na ktoré by si verejne trúfol odpovedať len málokto. Avšak v anonymnom prieskume prezradíme oveľa viac. A vďaka takému sa podarilo zistiť, že Slovák je ochotný vymeniť prácu za 100 €.

Niektorí chcú šetriť

"Ja by som to dala do prasiatka a začala konečne šetriť," hovorí jedna z opýtaných. 100 eur je až pre štvrtinu z nás zdá sa veľkou kopou peňazí. Pritom čo sa našej spotreby týka, ak sa s ňou vyberiete do potravín na väčší nákup, ku kaderníčke či na masáž, alebo zaplatíte za lieky na recept, alebo si kúpite niečo pekné na seba, možno vám čo to z tej stovky ešte zostane, možno...

"24 percent by svoju prácu vymenilo už za 100 eur mesačne naviac a až 45 percent by vymenilo prácu za 300 eur naviac," uviedla Marcela Gelvická z portálu profesia.sk.

Každý druhý nie je spokojný

"Každý druhý Slovák nie je v práci spokojný. Je to najmä platom, potom žiadny kariérny rast a potom sú to nezhody so šéfom," dodala Gelvická. Situáciu typu, že máme vynikajúcu prácu, prežíva v súčastnosti len 6 ľudí zo sto.

A ako sa na zvýšenie platu o 100 eur pozerá skúsený ekonóm? "Pri aktuálnom zvyšovaní priemernej mzdy je zvýšenie o 100 eur až 5-ročnou záležitosťou," tvrdí finančný analytik Vladimír Vaňo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy