Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Poisťovňa pripravila špeciálne pripoistenie čelného skla
Zdielať na

Poisťovňa pripravila špeciálne pripoistenie čelného skla

BRATISLAVA / Ak máte čelné sklo špeciálne poistené, problém je vyriešený, no ak sa spoliehate na peniaze zo zákonnej poistky, držíme vám palce. V praxi to tak ľahko nefunguje a už vám nepomôže ani kamarát, ktorý vezme vinu na seba. Poisťovne si dávajú veľký pozor.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Ak podpíše, je dobre

Uplatniť si nárok na opravu, alebo výmenu skla v rámci povinného zmluvného poistenia, nie je až také jednoduché a poisťovne to veľmi dobre vedia. Najskôr musíte vodiča, od ktorého kamienok vyletel, bezpečne zastaviť.

Úspešnosť je možno 1 z 10 áut, ale povedzme, že sa to podarilo. Teraz mu musíte oznámiť, že vám práve rozbil sklo a spísať záznam o škodovej udalosti. Ak podpíše, je dobre. Ak povie, že nemá čas a na vaše okno sa môže vykašľať, nedostanete nič.

Ide o poistný podvod

"Musí si byť vedomý svojej chyby a stvrdiť to podpisom," informuje hovorkyňa Lucia Makayová. Práve preto ľudia často siahajú po susedoch, kamarátoch a priateľkách svojich kamarátov, ktorí za malú protislužbu kameň s radosťou zoberú na seba. Ale pozor! Vaša takmer dokonalá dohoda sa volá poistný podvod.

"Stúpa počet klientov, ktorí si pripoistili čelné sklo," dodáva hovorkyňa poisťovne Erika Barkolová. Poistka nepoistka, dôležité je ani drobnú prasklinku nezanedbávať. Plátanie dier do veľkosti dvojeurovej mince stojí pár eur, ale ak to praskne, nedoplatíte sa.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy