Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Turistom sa páčia naše ženy, chutí im naše pivo!
Zdielať na

Turistom sa páčia naše ženy, chutí im naše pivo!

Slovensko v posledných dňoch zaplavili stovky návštevníkov. Vychutnávajú si tu posledné teplé dni - prezerajú si pamiatky, ochutnávajú našu kuchyňu aj pivo. Skúste však hádať, čo sa im tu páči úplne najviac? Predsa krásne ženy!

Počas letnej sezóny sa len v Bratislave vystriedalo každý deň 250 až 450 turistov, najčastejšie z Rakúska, Nemecka, Španielska, Talianska a Česka.

Čechom sa páči príroda

"Máte krásnu krajinu, hlavne tie Vysoké Tatry," tvrdí jeden z nich. "Naozaj sa mi tu páči!,"  pridáva svoj názor spokojná turistka spoza rieky Moravy. "Za jún až september sa nám podarilo vybaviť takmer 34 tisíc návštevníkov," hovorí Michaela Potočárová z organizácie Cestovný ruch v Bratislave.

Rakúšania obdivujú naše ženy

Turistov u nás najviac zaujíma život bežného Slováka, jeho starosti, ale hlavne radosti. A tí z Rakúska majú, v tom čo u nás obdivujú,  jasno: "Máte veľmi krásne ženy!" A vzápätí dodávajú "Ochutnali sme aj vaše pivo, je veľmi dobré! A, čo je hlavné, stojí o polovicu menej, ako u nás!"

"Cezpoľní" všetko prijímajú s obrovským nadšením, až kým príde rad na naše špeciality... " Pri pohľade na porciu bryndzových halušiek ten entuziazmus vyhasne," s úsmevom hovorí sprievodca Marián Bilačič.

Hotely mali "Vianoce" už v lete

 Tohtoročný nárast turistov pocítili aj slovenské hotely. "Síce ešte bolo leto, ale my sme už mali Vianoce! Toto je náznak, že môžeme uvažovať aj o znovuoživení hotelového trhu v Bratislave,"  tvrdí Branislav Babík z BHP.

Letné počasie sa pomaly, ale iste končí. Slovenskí hotelieri a sprievodcovia sa neboja, že po úspešnej letnej sezóne budú bez práce, ale práve naopak.
"Je už síce chladnejšie, ale tá príroda nám svojou malebnosťou dotvorí tú správnu atmosféru," dodáva sprievodca Marián Bilačič.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.


Turisti pred Slovenským národným divadlom

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy