Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Darované Vianoce TV JOJ: Po zemetrasení rodine priniesol nádej darca a hrdinovia v montérkach
Zdielať na

Darované Vianoce TV JOJ: Po zemetrasení rodine priniesol nádej darca a hrdinovia v montérkach

TOKAJÍK / Zemetrasenie na východe Slovenska bolo také silné, že sa niektoré rodinné domy stali neobývateľné. Postihlo aj dom veľmi skromne žijúcej mamičky s dvoma deťmi. Pani Lenka bola ešte predtým rada, že vôbec majú strechu nad hlavou, no po zemetrasení ju prepadla beznádej. TV JOJ sa jej rozhodla pomôcť a vďaka anonymnému darcovi z Košíc sme sa pustili do najväčšieho projektu Darovaných Vianoc.

Nedávne zemetrasenie rodinu takmer pripravilo o strechu nad hlavou. "To bola rana, akoby bomba spadla," opísala zážitok Lenka Oľchová, majiteľka zničeného domu. Tokajík je mala dedinka pri Stropkove so 100 obyvateľmi. Na vzájomnú pomoc peniaze nie sú.

​Dom pani Lenky, našťastie, nemal poškodenú statiku, no vo vnútri to vyzeralo, ako po explózii. Spolu s košickým darcom sme spustili akciu, ktorú sme nazvali "životné prekvapenie". Toto nie je príbeh len o zemetrasení, ale najmä o deťoch, ktorým by mamička dala aj to posledné.

Na Vianoce nechcú veľké dary

Tak ako Lenka sú skromne vychované aj jej deti. Od Ježiška toho nechcú veľa, len drobnosti. "Chcel by som farbičky a zošity," priznal chlapec. Osud to zariadil tak, aby Lenkine sklamanie nebolo také veľké. Poslal jej košického darcu a desiatku obetavých majstrov, no a tak sme mohli začať s veľkými stavebnými nákupmi.

Naši bojovníci v montérkach sa pustili do práce. Najprv vysťahovali takmer celý dom. Keďže išlo o opravu domu po zemetrasení, práce boli veľmi rozsiahle. Dom sa stal počas opravy neobytný, a tak sme pani Lenku aj s dvomi deťmi zobrali na výlet.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy