Skoro jasno
23°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Darované Vianoce TV JOJ: Po otcovej samovražde ostala rodina v krutej situácii. Darca im zachránil Vianoce
Zdielať na

Darované Vianoce TV JOJ: Po otcovej samovražde ostala rodina v krutej situácii. Darca im zachránil Vianoce

ŽELIEZOVCE / Mama s tromi deťmi zo Želiezoviec, bez manžela a živiteľa rodiny, ktorý si siahol na život. Táto strata zasiahla aj deti a vyrovnávajú sa s tým len ťažko. Navyše hrozilo, že budú aj bez Vianočného stromčeka a darčekov. Žijú len z rodičovského príspevku a ledva im zostáva na stravu. Vďaka anonymnému darcovi z Košíc a ľuďom, ktorí sa k nám pridali sme rodine pomohli a sviatky tak budú mať o čosi krajšie.

​Mama s tromi deťmi zo Želiezoviec prišla pred niekoľkými týždňami o manžela a deti o otca. Ten sa rozhodol ukončiť svoj život. Rodina sa ocitla v zlej finančnej situácii, a preto sme sa rozhodli, že im ideme v rámci Darovaných Vianoc pomôcť.

​Otec odišiel nečakane

35-ročný otec napísal manželke Veronike rozlúčkovú SMS správu. Na život si siahol na strome pred ich skromným príbytkom. Najstarší 14-ročný syn Jožko sa teraz snaží prevziať úlohu hlavy rodiny. Otec chýba aj najmenšiemu 4-ročnému Peťkovi a 6-ročnej Soničke. Tá v rukách stále nosí vankúš, na ktorom otec spával. "My sme boli spolu od 16 rokov. Pol života som s prežila len s ním," povedala mama detí Veronika Záhoranská.

Rodinku doma čakalo prekvapenie

Zobrali sme ich na výlet a v dome sa medzitým pripravovali Vianoce. Pomohli nám naši kolegovia, ale aj dievčatá z Vrábeľ. Po troch hodinách bolo všetko dokonale pripravené a s rodinkou sme sa vrátili domov. Ich radosť bolo neopísateľná. Kým menšie deti sa tešili z hračiek, mame žiarili oči, keď videla zimné oblečenie a posteľ pre drobcov, ale aj potraviny na niekoľko mesiacov a novú práčku.

Tejto rodine sme pomohli hlavne vďaka anonymnému darcovi z Košíc. Pripojili sa však k nemu aj dievčatá z občianskeho združenie Lepšie Vráble, no a taktiež mnoho našich známych. Snom mamy je nájsť si prácu. Sama s deťmi to však nebude mať jednoduché. Oporu má v jej najstaršom synovi a blízkej rodine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy