Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Exkluzívna reportáž: Zúfalá matka predáva svoju obličku!
Zdielať na

Exkluzívna reportáž: Zúfalá matka predáva svoju obličku!

Odhalili sme pokus o predaj ľudského orgánu! Konkrétne vlastnú obličku ponúka za lacný peniaz nešťastná žena, matka štyroch detí.

Našli sme ju cez inzerát. Ten uverejnila ešte začiatkom roka. Kolega z hlavných Novín Rastislav Striško sa s ňou stretol. Žena mu povedala cenu obličky aj dôvod, prečo to robí a riskuje väzenie.

Ženu sme kontaktovali potom, ako na internet zavesila stručný inzerát - predám obličku. Po telefonickom rozhovore, v ktorom sa uistila, že máme vážny záujem, navrhla stretnutie. Miesto vybrala sama.

Už pred stretnutím nám tvrdila, že obličku chce predať jej sestra. Až tu nám povedala, že kupca hľadá pre seba. O tom, že o predaji ľudských orgánov nevie takmer nič, hovorí aj cena, za ktorú je ochotná obličku predať.

Minimálna suma 30 tisíc korún, čo je menej ako tisíc eur. Ako dôkaz nám ukázala svoj darcovský preukaz ako dôkaz, že je zdravá. A zatiaľ, čo sa dohadujeme na obchode, ktorý sa nikdy neuskutoční, zúfalú ženu neďaleko od nás čaká jej asi 17-ročný syn.

Táto žena však nie je jediná, ktorá sa rozhodla svoje problémy riešiť predajom obličky. Gustáv Homola sa o to pokúša už niekoľko rokov. Cena za jeho obličku je tiež nízka. Približne 2 tisíc eur.

Trestné stíhanie zúfalcom, ktorí si takto chcú zarobiť, i keď smiešne peniaze, hrozí až vtedy, keď predaj obličky zrealizujú a odhalí ich polícia.

štvornásobná matka ponúka obličku na predaj

TV JOJ