Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vianočné trhy vo Viedni. Takto to tam vyzerá...
Zdielať na

Vianočné trhy vo Viedni. Takto to tam vyzerá...

Máte už domáce vianočné trhy prechodené zhora aj zdola? Čo tak okúsiť chuť Vianoc v zahraničí? Tie slovenské sú síce najkrajšie - lebo sú naše - zahraničné však ponúkajú atmosféru, ktorú inde nezažijete. My vám teraz ukážeme, ako to vyzerá v susednom Rakúsku.

Tradičné rakúske vianočné trhy nájdete práve na Radničnom námestí priamo v srdci Viedne. Maľované medovníčky, jablká v čokoláde, vianočné gule či sušená šunka. U našich susedov nájdete trošku iný sortiment ako u nás.

"Je to tu lepšie ako u nás. Viac miesta, medovina je lepšia. Všetko sa nám tu páči viac," chvália trhy práve Slováci. A nenájdete tu len našincov, ale narazili sme dokonca na dôchodcov z americkej Floridy. "Je tu strašná zima, kde máte slnko? Tu nie je vôbec slnko na rozdiel od Floridy," to bolo ich najväčšie mínus.

Na darčeky do Viedne chodia dokonca celé školy. "Sme tu každý rok s celou triedou," pochválili sa naši českí susedia. No a pokiaľ ste ešte nestihli zaskočiť sa pozrieť, neváhajte! Vianočné trhy vo Viedni máte čas navštíviť do 27. decembra.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy