Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Splietli si dvojčatá, ženu omylom pripravili o zdravý plod!
Zdielať na

Splietli si dvojčatá, ženu omylom pripravili o zdravý plod!

Zdroj: madaise/ilustračné

Lekári sa pri potrate dopustili tragického omylu! Ženu v 32. týždni tehotenstva, ktorá čakala dvojičky, pripravili namiesto chorého o zdravý plod!

Omyl s fatálnymi následkami majú na svedomí austrálski lekári z Kráľovskej ženskej kliniky v Melbourne. Nesmierne smutná udalosť sa stala v utorok a informovala o nej televízia SkyNews.

Na kliniku šla preto, aby jej odobrali dieťa s vrodenou srdcovou vadou. Lekári jej povedali, že by sa dieťa muselo po pôrode podrobiť náročnej operácii a budúca matka dala prednosť potratu.

Pri zákroku sa ale lekári dopustili tragického omylu, keď ju zbavili jej zdravého plodu. Potom sa museli uchýliť k cisárskemu rezu, pri ktorom jej zobrali aj plod so srdcovou vadou. "Išla do nemocnice s dvoma deťmi a teraz nemá ani jedno. Trápila sa, že sa jej narodí choré dieťa," povedal denníku The Herald Sun blízky priateľ ženy.

Nemocnica prípad potvrdila: "Kráľovská ženská nemocnica môže potvrdiť bolestivé nešťastie, ktoré sa stalo v utorok. Je to hrozná tragédia a nemocnica hlboko ľutuje stratu, ktorú utrpela pacientka a jej rodina. Vykonávame úplné vyšetrenie prípadu a ponúkame rodine i zasiahnutým zamestnancom maximálnu podporu."

Rodina uvažuje, že podá žalobu a bude požadovať odškodné. Počas zákroku bol na operačnej sále prítomný okrem lekára, špecialistu na ultrazvuk a zdravotnej sestry aj otec detí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy