Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kambodža, deti a HIV: To nie sú len slzy, ale vitalita a radosť zo života!
Zdielať na

Kambodža, deti a HIV: To nie sú len slzy, ale vitalita a radosť zo života!

Dvaja Slováci chceli prísť do Kambodže len na dva dni. Hľadať inšpiráciu a pozrieť si popritom tunajšie slovenské detské domovy House of Family, v ktorých sa starajú o opustené deti nakazené HIV. Vitalita a chuť žiť týchto detí ich však natoľko očarili, že ostali oveľa dlhšie a život v House of Family zvečnili na fotografiách. A tie nám priniesli ukázať.

Fotoreportéri Tomáš Halász a Mária Candráková tak v čiernobielych farbách predstavujú oveľa pestrejší a farbistý svet, ktorý našli za bránami piatich detských domovov. Tie boli v Kambodži založené v rámci slovenského projektu House of Family. Koordinátorka Martina Utešená a jeden z fotoreportérov nás navštívili v našom štúdiu v Novinách o 12-tej, aby nám tento projekt aj životy týchto detí priblížili.

"Kde máte tie choré deti, spýtali sme sa, keď sme dorazili do jedného z domovov. To sú oni, povedali nám a ukázali na decká, ktoré sa hrali na dvore futbal, naháňačky... Toto boli tie deti - siroty nakazené vírusom HIV, no vďaka liečbe mali toľko životnej energie, že som ju závidel. Užívali si svoj detský život," popísal v skratke dojmy Halász.

Súčasťou života týchto detí sa môže stať každý z vás. Nejde však len o financovanie akcií a donorstvo... Mnohé z nich totiž majú chuť so svojimi "patrónmi" nadviazať aspoň písomný kontakt. A aj najmenšia radosť stojí za to... Pozrite si VIDEO! Viac z výstavy fotografií na Slovensku si môžete pozrieť TU a tiež TU!

mariacandrakova.com/Tomáš Halász

Súvisiace články

Najčítanejšie správy