Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Taliban zaútočil na budovu americkej CIA, tá mlčí
Zdielať na

Taliban zaútočil na budovu americkej CIA, tá mlčí

V Afganistane zaútočili na budovu americkej tajnej služby CIA. Ide o časť komplexu, ktorý využíva veľvyslanectvo krajiny. Informovala o tom televízia CNN. Ide už o druhý útok na vládnu budovu USA v krátkom čase.

Svedkovia opisujú streľbu v okolí hotela Ariana v hlavnom meste Kábul. Práve ten využíva americká tajná služba CIA a patrí medzi zariadenia ambasády. Spojené štáty potvrdili útok na budovu, ktorú využívajú oficiálne vládne úrady.

K incidentu malo dôjsť v pondelok o štvrtej ráno miestneho času. Hovorca CIA odmietol podľa CNN prípad komentovať. Informácie o zranených alebo obetiach nie sú známe.

Taliban zaútočil na americké a ďalšie medzinárodné ciele v diplomatickej štvrti Kábulu už 13. septembra. Rozsiahly útok islamských radikálov si vtedy vyžiadal najmenej 10 mŕtvych a 16 zranených. Informovalo o tom veliteľstvo kábulskej polície. Viac informácií TU.

Afganistan sa pritom ohradil voči ostreľovaniu svojho územia pakistanskou armádou. Cez hranice dopadlo podľa Kábulu od stredy 500 rakiet a striel z mínomentov. Pakistan priznáva, že pálil po ozbrojencoch Talibanu.

Taliban_útok_sídlo guvernéra_ilustračné foto

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy