Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kaddáfí v pasci? Údajne ho obkľúčili
Zdielať na
Zahraničie

Kaddáfí v pasci? Údajne ho obkľúčili

Povstaleckí bojovníci údajne obkľúčili miesto v Tripolise, kde sa skrýva zvrhnutý vodca Muammar Kaddáfí spolu so svojimi najbližšími. Agentúre Reuters to povedal povstalecký minister spravodlivosti Muhammad Aladží.

Miesto, kde sa nachádza líbyjský vodca vraj obkľúčili. Povstalci sa boja jeho úteku, preto úkryt neustále sledujú. Informáciu prezradil povstalecký minister spravodlivosti Muhammad Aladží bez toho, aby upresnil miesto Kaddáfího úkrytu. "Oblasť je teraz v obkľúčení, povstalci miesto monitorujú amajú ho pod kontrolou," dodal Aladží.

Jeho slová však nepotvrdili žiadne iné zdroje. Podľa názorov niektorých povstaleckých vodcov sa zvrhnutý plukovník uchýlil do štvrti Abú Salim, o ktorú sa až do dnešného dňa tvrdo bojovalo. Iní sú presvedčení, že Kaddáfí s rodinou utiekol do jiholíbyjského mesta Sabha. Predpokladajú, že odtiaľ sa pokúsi o útek do niektorej z afrických krajín.

Pred pár dňami sa povstalci takto tešili z vyhratej bitke v Tripolise. Pozrite si VIDEO. Možno sa už čoskoro budú rovnako tešiť aj z dolapenia Kaddáfího. Za posledné dni však už niekoľkokrát ohlásili, že ho zahnali do kúta. Ich tvrdenia boli zatiaľ vždy predčasné...

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy