Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO: Počas country zábavy sa zrútilo pódium, 5 mŕtvi
Zdielať na

VIDEO: Počas country zábavy sa zrútilo pódium, 5 mŕtvi

Niektorým sa pri pohľade na priložené autentické video možno vrátia bolestné spomienky na najväčší festival na Slovensku spred dvoch rokov. Tentoraz zahynuli v americkom Indianapolise najmenej 5 ľudia, keď sa v dôsledku silnej búrky zrútilo pódium. Najmenej 45 ľudí sa zranilo.

K tragickej udalosti došlo na tradičnom podujatí Indiana State Fair. V Indianapolise v tom čase fúkal veľmi silný vietor, ktorý sa zrejme pod incident podpísal rozhodujúcou mierou.

"Zdvihol sa vietor a stage i jeho zastrešenie sa naklonili a spadli dopredu na ľudí zhromaždených pod pódiom. Ľudia zostali uväznení pod konštrukciou, utekali a kričali," uviedol reportér z televízie Wane-TV.

Na podujatí Indiana State Fair, ktoré v minulých rokoch hostilo také osobnosti ako Elvisa Presleyho, The Beatles, Johnnyho Casha, Johna F. Kennedyho, Franklina D. Roosevelta alebo Baracka Obamu došlo s najväčšou pravdepodobnosťou k podobnému nešťastiu ako v roku 2009 na slovenskom festivale Pohode, na ktorej na návštevníkov spadol veľký stan.


Indianapolis_pódium_4 mŕtvi_zranení

denverpost.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy