Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovák Miloš o rabovaní v Londýne: Obyčajná zlodejina...
Zdielať na

Slovák Miloš o rabovaní v Londýne: Obyčajná zlodejina...

Londýn v poslednom období zachvátili nepokoje, ktoré majú na svedomí doposiaľ päť obetí. Naša reportérka Alexandra Hinková sa vybrala priamo do dejiska týchto nepokojov, aby divákom priblížila tamojšiu situáciu. A stretla tam aj Miloša...

Na vlastnej koži zažil rabovanie a vypaľovanie aj Slovák - Miloš Šoltés, ktorý žije v metropole Londýna už sedem rokov. Potvrdil, že všetko majú na svedomí tínedžeri vo veku od 14 do 17 rokov. Obyčajní ľudia toto konanie tvrdo odsúdili a obetiam pomáhali.

Nepokoje si v noci zo štvrtka na piatok vyžiadali aj 5. obeť. Teda 68-ročného muža, ktorý upadol do bezvedomia pri snahe zabrániť ohňu vo štvrti Ealing na západe Londýna.

Násilnosti vypukli v sobotu v Londýne a postupne sa rozšírili aj do ďalších anglických metropol ako Manchester, Liverpool, Nottingham či Birmingham. Polícia zadržala takmer 1500 ľudí a päť stoviek z nich už obvinila z účasti na výtržnostiach. Najhoršie nepokoje na britských ostrovoch za posledné desaťročia zastavilo až nasadenie tisícov policajtov a pomohlo aj nepriaznivé daždivé počasie.

Londýn_gangy_policajti_zadržaní pri zemi

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy