Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tomu sa povie charita! Do kontajnera hodil viac ako 130 tisíc €
Zdielať na

Tomu sa povie charita! Do kontajnera hodil viac ako 130 tisíc €

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Veľkoryso a zároveň originálne sa zachoval neznámy Dán alebo Dánka. Do darcovského kontajneru červeného kríža na použité oblečenie hodil niekoľko obálok s peniazmi.

Pracovníci Červeného kríža spočítali peniaze v obálkach, boli milo prekvapení. V kontajneri bol milión dánskych korún (134 152,56 €). Pracovníčky charitatívneho združenia v obci Jyderup v provincii Vessjallan neverili vlastným očiam. 

"Červenému krížu od anonymného darcu. Našetrené za 40 rokov," bolo napísané na jednej z obálok. Hovorkyňa dánskeho Červeného kríža Julie Lorenzenová príjem peňazí potvrdila. Tie sú však zatiaľ uložené na polícii. Tá preveruje, či peniaze nepochádzajú z kriminálnej činnosti. Podľa hovorkyne tomu však nič nenasvedčuje. 

Pokiaľ polícia nič nezistí, polícia dá peniaze organizácii. červený kríž ich chce použiť na pomoc katastrofami postihnutým oblastiam. "S ohľadom na najnovší hladomor v Somálsku prichádzajú peniaze ako na zavolanie," dodala Lorenzenová. Podľa nej za peniazmi stojí nejaký majetný starší človek, ktorý ich už nebude potrebovať a usúdil, že inde môžu peniaze pomôcť viac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy