Jasno
16°
Bratislava
Česká minerálka Aquila obsahuje E.coli! Sťahujú ju z pultov
Zdielať na

Česká minerálka Aquila obsahuje E.coli! Sťahujú ju z pultov

Zdroj: www.aquila-aqualinea.cz

Pre obsah baktérie Escherichia coli začala spoločnosť Karlovarské minerálni vody preventívne sťahovať z trhu jednu výrobnú šaržu pramenitej neperlivej vody Aquila Aqualinea. Upozornila ju totiž Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia, ktorá vodu vo fľašiach analyzovala. Niektoré vzorky však podľa nej ostali úplne bez nálezu.

"Ide o produkty vyrobené 20. mája 2011 (výrobná šarža A015-00056 ). Výrobca reagoval na zistenia SZPI, že výrobok obsahuje baktérie Escherichia coli, ktoré sú pre tento typ výrobku neprípustné, bez akéhokoľvek zdržania začal sťahovanie výrobkov z obehu ešte pred vydaním nariadenia SZPI.

Informácie pre spotrebiteľov umiestil taktiež na internetovej stránke www.aquila-aqualinea.cz. Bezprostredná kontrola výrobných postupov a kontrolných rozborov laboratória Karlovarské minerální vody uskutočnená SZPI priamo u výrobcu nepreukázala žiadne nedostatky vo výrobnom procese ani v práci laboratória," uvádza sa ďalej v tlačovej správe.

Baktérie E. coli sa vyskytujú vo veľkom počte kmeňov a nie všetky sú škodlivé pre ľudské zdravie. Preto do určenia kmeňa nie je žiadny dôvod k obavám. Výsledky by malo byť známe už v pondelok 4. júla. Tí, ktorí si vodu vyrobenú 20. mája 2011 kúpili, ju môžu vrátiť alebo vymeniť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy