Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Učiteľ búra všetky pravidlá, žiaci sú fascinovaní!
Zdielať na

Učiteľ búra všetky pravidlá, žiaci sú fascinovaní!

Pre väčšinu našincov je na míle vzdialená predstava, že by sa pustili do lúskania tajomstiev čínskeho jazyka. Tí, ktorí majú radi hudobný štýl rap, by to ale možno u jedného z učiteľov skúsili.

Čínsky pedagóg sa volá Cai Su a vyučuje na strednej škole v meste Wen Žu. Na to, aby vštepil svojim žiakom do hláv všetky pravidlá materinského jazyka, si vybral vskutku originálnu metódu. Jeho učebným nástrojom sa stalo rapovanie.

V miliardovej krajine je táto výučba unikátnou, u študentov má obrovský ohlas. V pozitívnom zmysle slova sú ňou fascinovaní. "Študenti narodení v 90-tych rokoch sú iní, ako tí, ktorí prišli na svet v rokoch 70-tych a 80-tych. Sú prístupnejší novým veciam, preto ich chytila za srdce táto moderná metóda výučby," myslí si učiteľ Cai Su a dodáva: "Tradičné formy učenia už nezodpovedajú požiadavkám mladých ľudí. Týmto spôsobom môžeme posunúť vpred čínsku kultúru."

Ktovie, akoby reagovali slovenskí školáci, ak by pred nich predstúpil na slovenčine s učebnicou trebárs Rytmus. Pravda, v prípade, že vybrané slová by boli len na úrovni tých ako - bystrý, myslieť, pýcha, rýpať, sýty, syr - a podobne...

cina rap skola

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy