Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pred súdom, kde sa konal proces s Trumpom, sa zapálil muž
Zdielať na

Pred súdom, kde sa konal proces s Trumpom, sa zapálil muž

NEW YORK / Pred budovou súdu na Manhattane, kde prebieha proces s americkým exprezidentom Donaldom Trumpom, sa v piatok zapálil muž. Plamene zrejme uhasili okoloidúci. Na miesto zakrátko dorazili záchranári, ktorí muža odviezli na nosidlách. Muž zomrel. Uviedla to televízia NBC News.

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber dvanástich porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky. Na sociálnych sieťach kolujú snímky zachytávajúce horiacu postavu v parku pred budovou súdu. 

Motív je zatiaľ neznámy

Podľa spravodajského webu BBC sa na mieste 37-ročný muž menom Maxwell Azzarello z Floridy polial horľavinou a následne sa zapálil. O svojej ceste do New Yorku nepovedal ani svojej rodine. Krátko pred zapálením okolo seba rozhádzal letáky. Jeho motív je však podľa BBC v tejto chvíli nejasný. Jedna obyvateľka Manhattanu BBC povedala, že muž, ktorý sa zapálil, stál pred súdom celý týždeň s transparentom. 

Azzarello podľa spravodajcov televízie CNN horel viac ako tri minúty. "Vidím úplne obhoreného človeka," povedal jeden z nich počas živého vysielania. O tom, že muž horel niekoľko minút, hovorili aj svedkovia na mieste. Muža po incidente odviezli do nemocnice v kritickom stave. Tam však svojim zraneniam podľahol. Pri hasení požiaru sa ľahko zranili traja policajti a jeden zamestnanec súdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy