Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Študent, ktorý bodol mladé dievča, opäť na súde. Boli za tým psychické problémy?
Zdielať na

Študent, ktorý bodol mladé dievča, opäť na súde. Boli za tým psychické problémy?

BANSKÁ BYSTRICA / Na Okresnom súde pokračoval proces so študentom medicíny, ktorý vlani napadol na ulici dve tínedžerky. Jednu z 15-ročných školáčok bodol nožom. A to bez zjavného motívu, dievčatá a útočník sa nepoznali. Život napadnutej tínedžerky zachránila rýchla operácia.

​Motív je stále neznámy

Hoci už na súde prebehlo viacero pojednávaní, samotný obžalovaný Tomáš doteraz nevypovedal. Nateraz je tak stále neznámy motív jeho útoku na dve tínedžerky. Minulú jar vytiahol kuchynský nôž a na ulici bodol 15-ročnú Alenku do brucha. Bez rýchlej operácie by útok neprežila.

Jej kamarátke Lucii sa podarilo útočníkovi vyhnúť, no obidve sa doteraz psychicky nespamätali z toho, čo prežili. "Keď idú v bežnom živote von a vidia nejakého prichádzajúceho muža, jednoducho sa cítia v nebezpečí," povedala splnomocnenkyňa poškodených Diana Messingerová.

Duševnú poruchu vylúčili

Na súde vypovedali znalci z odboru psychiatrie. Podľa posudkov, na ktorých pracovali viac ako polroka, obžalovaný netrpel žiadnou duševnou poruchou. "Znalci absolútne vylúčili, že by mal akúkoľvek psychickú poruchu. Práve naopak, povedali, že boli ovládacie a rozpoznávacie schopnosti jednoznačne plne zachované," dodala Messingerová.

Obhajoba naopak so znalcami nesúhlasí a pripravuje vlastný posudok. "Dali sme si vypracovať znalecký posudok z odvetvia psychiatrie a psychológie vzhľadom k tomu, že sa nestotožňujeme so závermi znalcov, ktorí boli pribratí v tejto trestnej veci orgánmi činnými v trestnom konaní," reagoval obhajca Rastislav Urbáni.

Hrozí mu vysoký trest

Rodičia oboch dievčat nevynechali ani jedno pojednávanie. Dúfaju, že už čoskoro vynesie súd spravodlivý trest. Za pokus vraždy hrozí obžalovanému Tomášovi 25 rokov alebo až doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy