Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Aprílové počasie sa tento týždeň vrátilo. Bude pokračovať aj počas víkendu?
Zdielať na

Aprílové počasie sa tento týždeň vrátilo. Bude pokračovať aj počas víkendu?

BRATISLAVA / Ako sa u nás tento týždeň objavil studený vzduch, znovu sa objavili aj ranné mrazy. Už sme si zvykli, že letná teplota minulého víkendu je minulosťou.

Piatkové popoludnie bolo v znamení premenlivej oblačnosti a zrážok, ktoré sa častejšie objavovali v západnej polovici krajiny. Denná teplota bola nízka, na severe od 4 do 7 stupňov Celzia, na juhu medzi 13-15 stupňov Celzia.

Cez noc sa výrazne ochladí

K večeru a aj v sobotu 20. apríla bude naše počasie ovplyvňovať oklúzny front, ktorý prinesie postupne až zamračenú oblohu a zrážky. Tie sa budú v nočných a ranných hodinách sobotného dňa od výšky asi 700 m vyskytovať vo forme snehu. Do rána teplota poklesne na 5 až 0 stupňov Celzia pri juhozápadnom vetre do 25 kilometrov za hodinu.

Sobota prinesie prehánky

Sobota bude oblačná až zamračená, na mnohých miestach budú prehánky, alebo dážď, ojedinele sa môžu objaviť aj búrky. Zrážok bude menej vo východnej polovici krajiny. Hranica sneženia sa z ranných asi 700 m počas dňa zdvihne na približne 1000 m. Denná teplota bude v intervale od 6 do 11 stupňov, na juhu krajiny bude o chĺpok teplejšie, od 11 do 15 stupňov Celzia.

Vietor bude naďalej fúkať od západu do 25 kilometrov za hodinu. Za oklúznym frontom k nám bude prúdiť od severu až severovýchodu chladný vzduch. Na množstve oblačnosti sa nič meniť nebude, stále sa budú vyskytovať zrážky, vo väčšej miere v strednej časti krajiny, ale ešte sa ochladí.

V nedeľu niektoré oblasti prekvapí sneh

Nedeľná maximálna teplota bude od 3 do 8 stupňov Celzia na severe. Zvyšok krajiny bude mať od 8 do 14 stupňov Celzia. Od asi 700 m musíme naďalej počítať so snežením. Pretože sa rozfúka severný vietor s rýchlosťou o 25-40 kilometrov za hodinu, v nárazoch okolo 55 kilometrov za hodinu. Silný vietor bude ešte umocňovať pocit chladu.

Ani ďalšie aprílové dni neprinesú zmenu. Naďalej bude prevažovať premenlivá, na severe až veľká oblačnosť a tu aj častejšie zrážky. Denná teplota bude na severe od 5 do 10 stupňov, smerom dolu na juh bude síce teplejšie, ale nie viac ako 16 stupňov Celzia.

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.