Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nešťastie cestou do školy: Auto s maturantkami skončilo na streche
Zdielať na

Nešťastie cestou do školy: Auto s maturantkami skončilo na streche

KAMENICA NAD CIROCHOU / Cesta do školy sa v sekunde zmenila na zásah všetkých záchranných zložiek. Dve maturantky havarovali pri obci Kamenica nad Cirochou v okrese Humenné. Auto skončilo v poli, kde zostalo prevrátené na streche. Vodičku aj spolujazdkyňu previezli do nemocnice.

Študentky išli odovzdať maturitné práce

K nehode došlo okolo 8.00 hod. ráno na hlavnej ceste medzi obcami Modra a Kamenica nad Cirochou. Podľa polície smerovala mladá vodička do Humenného. So spolujazdkyňou išli do školy, kde podľa príbuzných išli odovzdať maturitné práce. Hoci obe dievčatá vyšli zo zdemolovaného auta po vlastných, bol potrebný zásah záchranárov, ktorí ich previezli do nemocnice. Na miesto nehody prišli okamžite aj rodičia zranených študentiek, ktorí uvideli, že dievčatá po tejto trase jazdia do školy každý deň. Nevedia si vysvetliť, prečo vodička spravila manéver, pre ktorý sa prevrátili na strechu.

Premávku riadila polícia

"Zraneným osobám bola poskytnutá rýchla zdravotná pomoc," uviedol veliteľ zásahu Jozef Vitek z Hasičského a záchranárskeho zboru Humenné. "Záchranári ošetrili a následne transportovali do nemocnice dve 19-ročné ženy.  Jednu s poranením hrudníka a druhú s poranením krčnej chrbtice," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenska. Premávka bola obmedzená v jednom jazdnom pruhu, riadili ju policajti. Presné okolnosti za akých k nehode došlo a dôvod, prečo havarovali na rovnej ceste vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy