Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mladík, ktorý zaútočil nožom na 2 školáčky, sa opäť postavil pred súd
Zdielať na

Mladík, ktorý zaútočil nožom na 2 školáčky, sa opäť postavil pred súd

BANSKÁ BYSTRICA / Nové informácie v prípade vysokoškoláka, ktorý minulý rok v Banskej Bystrici napadol dve 15-ročné školáčky. Jednu bodol nožom a život jej zachránila rýchla operácia. Mladíka pre pochybenie súdu prepustili z väzby, no dnes je už všetko inak. Okresný súd ho v pondelok (11. 3.) zobral opäť do väzby, ukázalo sa totiž, že pred pojednávaním ovplyvňoval svedkov.

Obžalovaného Tomáša prepustili z väzby ešte vo februári, a to pre procesné pochybenie súdu. Ten Krajskému súdu, ktorý rozhodoval o sťažnosti obžalovaného, neskoro poslal spis - 11 dní po lehote.

Mladý muž následne neprišiel na hlavné pojednávanie, ktoré malo začať uplynulý týždeň, vraj mal byť práceneschopný. Sudkyňa následne vydala príkaz na jeho zadržanie, víkend tak strávil v policajnej cele.

V prípade sa objavili vážne podozrenia

V pondelok ráno ho eskortovali na Okresný súd. Rozhodovali opäť o jeho vzatí do väzby, objavili sa totiž vážne podozrenia. Tomáš mal kontaktovať svedkov a teda sa ich mal pokúšať ovplyvňovať. Na slobode tak dlho nezostal.

Zhruba po hodine od začiatku pojednávania odišiel mladík zo súdu s putami na rukách a v sprievode policajtov. Súd ho zobral do väzby, a to pre možné ovplyvňovanie svedkov.

Prípad otriasol Banskou Bystricou minulú jar

Študent medicíny na školáčky zaútočil na ulici, kde sa prechádzali. S útočníkom sa ani jedna z nich nepoznala. Alenku bodol nožom, život jej zachránili v nemocnici, jej kamarátke sa podarilo utiecť. Obidve dievčatá majú stále strach, boja sa chodiť von, na oboch zanechal útok stopy.

Pojednávanie v prípade nariadila sudkyňa už na tento piatok 15. marca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy