Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Školáčka zomrela na infarkt po útoku vo francúzskej škole
Zdielať na

Školáčka zomrela na infarkt po útoku vo francúzskej škole

Zdroj: ISIFA/ilustračné

PARÍŽ / Iba 14-ročné dievča zomrelo vo štvrtok 18. apríla po tom, čo utrpelo zástavu srdca počas poplachu a uzavretí školy vo francúzskej obci Souffelweyersheim. Škola bola zatvorená po útoku muža, ktorý nožom napadol dvojicu školačiek.

Učiteľom a záchranárom sa podarilo dievča najprv oživiť, neskôr v popoludní však zomrelo na infarkt vyvolaný stresom z vyhlásenia poplachu a zatvorenia školy. "Bola som vzadu na ihrisku, keď nám povedali, aby sme sa čo najrýchlejšie vrátili do triedy, zaliezli pod stôl a počkali, kým nebude zatknutý," vysvetlila francúzskym médiám deväťročná žiačka.

"Dokonalé riešenie neexistuje, budeme dôkladne analyzovať, čo sa stalo," uviedol Olivier Faron zo školského úradu. Podľa neho sa uzatvorenie školy uskutočnilo presne tak, ako malo.

Útočníka zadržala polícia

Georges Schuler, starosta obce Reichstett, odkiaľ školáčka pochádzala, neskrýval strach. "Všetko sa vyšetruje a ja neviem povedať, či malo dievča srdcovú vadu, alebo nie," dodal.

Tragický útok sa odohral vo štvrtok 18. apríla krátko po 14.00 h. Páchateľ (30) zaútočil na dvojicu školačiek vo veku šesť a jedenásť rokov. Obe boli s povrchovými zraneniami prevezené na detskú pohotovosť. Útočníka zadržala polícia. Nôž pri sebe už nemal a pri zatýkaní nekládol odpor. Podľa polície nemá záznam v trestnom registri a nezdá sa, že by jeho čin súvisel s radikalizáciou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy