Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Tragédia v nočnom klube: V Istanbule pri požiari zomrelo najmenej 25 ľudí
Zdielať na

Tragédia v nočnom klube: V Istanbule pri požiari zomrelo najmenej 25 ľudí

Zdroj: TV JOJ

ANKARA / Pri požiari budovy v Istanbule zomrelo najmenej 25 ľudí, píšu agentúry s odvolaním sa na vyhlásenie úradu istanbulského guvernéra. Podľa tureckej tlače je mŕtvych až 27. Ďalšie osoby sú zranené. Počet obetí v posledných hodinách rástol. Príčiny požiaru zatiaľ nie sú jasné a sú predmetom vyšetrovania. Polícia niekoľko ľudí zadržala a vypočúva ich.

Nočný klub v istanbulskej štvrti Gayrettepe sa nachádza v suteréne 15-poschodovej budovy a v súčasnosti prebiehali stavebné práce.

Podľa miestnej tlače začalo horieť okolo 12.00 h SELČ v mestskom obvode Beşiktaş v európskej časti Istanbulu. Podľa svedkov oheň vzplanul v podzemí budovy, kde sa nachádza nočný klub. Ten v čase pôstneho mesiaca ramadán prechádzal renováciou. Horné poschodie obytnej budovy však zasiahol hustý dym.

Na mieste stále zasahujú záchranári, hasiči a polícia, požiar sa podľa tlače podarilo uhasiť. Podľa agentúry AP minister spravodlivosti Yılmaz Tunç uviedol, že päť ľudí bolo zadržaných, aby ich polícia mohla vypočuť. Sú medzi nimi majiteľ nočného klubu či vedúci stavebných prác.

Hasiči v marci zasahovali pri požiari apartmánového domu v Tatranskej Lomnici:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy