Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Smrteľná nehoda: Chodkyňu zrazilo auto mimo prechodu pre chodcov
Zdielať na

Smrteľná nehoda: Chodkyňu zrazilo auto mimo prechodu pre chodcov

LIPTOVSKÝ HRÁDOK / V Liptovskom Hrádku auto zachytilo chodkyňu. Žena mala prechádzať cez frekventovanú cestu, mimo priechodu pre chodcov. V oblasti bol v tom čase silný dážď a možno práve to sa chodkyni stalo osudným.

O život vážne zranenej ženy bojovali hasiči a následne aj záchranári viac ako polhodinu. Oživovali ju priamo na ceste, z miesta odvážali pacientku v kritickom stave. K dopravnej nehode došlo krátko pred poludním. Pod kolíziu sa mohla podpísať aj slabá viditeľnosť, keďže silno pršalo.

Chodkyňa prechádzala cez mimoriadne frekventovaný, hlavný cestný ťah cez mesto, v blízkosti železničnej stanice. "Žena mala prechádzať mimo riadne vyznačeného priechodu pre chodcov. Následne z doposiaľ nezistených príčin došlo k stretu osobného motorového vozidla s chodkyňou," informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. 

Žena zomrela počas prevozu

Za volantom tmavého volkswagenu, sedel 31-ročný muž. Chodkyňa utrpela pri nehode vážne poranenie hlavy. Ako prví boli na mieste hasiči, ktorí majú stanicu neďaleko. "Po našom príchode na miesto udalosti chodkyňa bola v bezvedomí, nejavila známky života. Po príchode RZP sme asistovali lekárovi, pacientku sme naložili," ozrejmil Dušan Sabaka, veliteľ zásahu. 

"Záchranári ju po resuscitácii, na umelej pľúcnej ventilácii transportovali do nemocnice. Počas prevozu žiaľ zraneniam podľahla," uviedla Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZSS. "Alkohol u vodiča dychovou skúškou zistený nebol. U nebohej ženy bude nariadená pitva," doplnila Kremeňová. Presné okolnosti tragickej nehody vyšetrujú.

K dopravnej nehode pre nerešpektovanie STOP-ky došlo v nedeľu (31. 3.) v Košiciach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy