Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Ošiaľ menom Fu Bao: S panďou celebritou sa prišlo rozlúčiť tisícky ľudí
Zdielať na

Ošiaľ menom Fu Bao: S panďou celebritou sa prišlo rozlúčiť tisícky ľudí

YONGIN / Čínska pandia diplomacia má aj svoju stránku. Svoje o tom vedia Juhokórejčania, ktorí sa v týchto dňoch lúčia s národnou celebritou, panďou tínedžerkou Fu Bao. Pred ZOO, kde trávi posledné týždne pred prevozom, sa tvoria dlhé rady jej fanúšikov. Ľudia čakajú hodiny, aby Fu Bao videli ešte aspoň nachvíľu.

​Videá malej pandy sa stali virálnymi. Skutočný pandí ošiaľ nastal po správe, že sa Fu Bao budúci mesiac vracia späť do Číny. Zoopark zaznamenal obrovský nával návštevníkov. Správcovia museli obmedziť čas strávený pred výbehom pandej celebrity. Pre každého návštevníka obmedzili čas na 5 minút. "Čakáme v rade od skorého rána. Prišli sme asi o 5.30 h. Pred výbeh Fu Bao sme sa dostali o 10.00 h. Nevadí, toto bola posledná šanca ju vidieť. Je to aj smutné, pretože nevieme, či ju ešte vôbec uvidíme," uviedla návštevníčka ZOO. 

Návštevníčka ZOO Parku: Vďaka stretnutiu s Fu Bao som prekonala psychické ťažkosti

"Nebola som na tom psychicky dobre, ale vďaka stretnutiu s ňou som prekonala svoje psychické problémy. Táto chlpatá guľka mi bola veľkou útechou. Je smutné sa s ňou lúčiť, no vieme, že musí ísť," povedala. S blížiacim sa odchodom sa v meste objavili rozlúčkové bilboardy. Pandie meno Fu Bao znamená šťastný poklad. Udelili jej dokonca aj titul čestný občan mesta Yongin. Okrem fanúšikov sa sentimentálne cíti aj ošetrovateľ, ktorý sa o ňu od začiatku staral. 

Panda pocestuje letecky a tiež ako celebrita. Na letisko ju totiž privezie špeciálne upravené vozidlo, v ktorom budú tlmené otrasy pri jazde po nerovných cestách. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy