Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž ukradol auto s kľúčmi v zapaľovaní. Na zadnom sedadle sedelo dieťa
Zdielať na

Muž ukradol auto s kľúčmi v zapaľovaní. Na zadnom sedadle sedelo dieťa

MASSACHUSETTS / Nechať otvorené auto, s kľúčmi v zapaľovaní a trojročným dieťaťom na zadnom sedadle sa stalo pre majiteľa vozidla takmer osudné. V momente, keď šiel zatvoriť vchodovú bránu, sadol si za volant cudzí muž a auto s dieťaťom uniesol.

​Moment krádeže zachytila bezpečnostná kamera v meste Massachussetts. Zlodej nekonal zhurta, práve naopak. Pokojne sadol do vozidla a odišiel, akoby mu patrilo. Vzápätí si ale všimol, že nie je v aute sám. To už mu bola v pätách aj polícia, ktorú zalarmovali rodičia. "Pomohli nám zábery z bezpečnostných kamier. Vďaka nim sme mohli odsledovať pohyb auta v meste. Presne sme vedeli kam má namierené," opísal Travis Odiorn, hovorca polície Chicopee. 

Polícia poslala správu o únose

Zlodej pri trojročnom chlapčekovi spanikáril. Zastavil preto na parkovisku, dieťa vyložil a tentoraz ušiel už s prázdnym autom. Polícia poslala obyvateľom mesta flešovú správu o únose dieťaťa. Aj vďaka nej sa chlapčeka náhodní svedkovia ujali a strážili ho až do príchodu hliadky a rodičov. "Osoba, ktorá ho našla si všimla naše upozornenie na internete a to bolo kľúčové. Spoznala ho a zavolala na políciu, že chlapec je v bezpečí," priblížil seržant Matt Asselin z polície štátu Connecticut. 

Ani zlodej ďaleko neušiel. Polícia ho našla v obchodnom centre neďaleko miesta, kde dieťa nechal. Auto zaparkoval pred budovou. Hliadka zatkla podozrivého 52-ročného Vadima Vorobjova. "Bola to tímová práca medzi mestskými a štátnymi policajtmi a verejnosťou, ktorá sa dokázala zmobilizovať a veľmi rýchlo zareagovať v kritickej situácii," dodal Matt Asselin. Celá nočná mora trvala pre rodičov asi dve hodiny. Vorobjova zadržali a obvinili krádeže, únosu a ohrozenia dieťaťa. Kauciu stanovili na dva milióny dolárov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy