Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Fotografia umierajúcej Diany? Film o jej smrti v Británii odmietajú!
Zdielať na

Fotografia umierajúcej Diany? Film o jej smrti v Británii odmietajú!

Písal sa 31. august 1997 a svet obletela smutná správa o tragickej havárii princeznej Diany. Zároveň začalo vyšetrovanie podozrivej nehody, ktorá ale bola napokon klasifikovaná ako bežná autonehoda zapríčinená šoférom. No pochybnosti sa u niektorých vryli príliš hlboko pod kožu a režisér Keith Allen o nich natočil film. Británia ho chce v krajine premietnuť jedine po množstve úprav, úprav a zase úprav.

Išlo skutočne o nehodu, alebo to bola naplánovaná vražda? Tak takéto otázky vznikli po istých nezrovnalostiach a pochybeniach počas vyšetrovania nehody Mercedesu, v ktorom sedela princezná Diana aj s milencom Dodym Fayedom, jeho bodyguardom a šoférom Henrim Paulom, v parížskom tuneli. Režisér spomína napríklad manipuláciu s krvnými testami, otázky okolo bezpečnostných pásov či okolo auta papparazzov, ktoré však akoby zmizlo pod zem. Aj svedkovia nehody sa odmietajú vyjadriť...

Oficiálne išlo najskôr o bežnú autonehodu. Obvinený bol nezodpovedný šofér, ktorý nezvládol privysokú rýchlosť auta a mal byť tiež pod vplyvom alkoholu a dokonca utišujúcich prostriedkov. Neskôr londýnsky súd verdikt preformuloval na vraždu, za ktorou stáli papparazzi.

Jeden človek je však presvedčený o inom. Dodyho otec, egyptský podnikateľ Mohamed Al Fayed. Podľa neho boli ako princezná, tak jeho syn obeťami sprisahania v najvyšších vládnych kruhoch. Podľa vlastných tvrdení pre televíziu WCVB-TV dokonca o tragédii ako nehode pochyboval aj Dianin syn princ William.

A tak film o konšpiráciách či istých preukázateľných faktoch po nehode napokon vychádza. Financoval ho práve Al Fayed, pretože podľa jeho režiséra, Keitha Allena sa na pátraní po odpovediach odmietli spolupodieľať médiá ako BBC, ITV, C4, Five či Sky. Tento rok sa tiež objaví na filmovom festivale v Cannes.

"V Británii mi povedali, že sa musia vystrihnúť desiatky scén. Takže ho radšej ukážeme vo Francúzsku, potom v Amerike a napokon kdekoľvek inde mimo Británie," povedal režisér pre denník The Guardian o svojom filme Unlawful Killing (Nezákonné zabitie), na ktorom pracoval tri dlhé roky.

Pozrite si trailer a uvidíte tiež fotografiu Diany pravdepodobne tesne po tragickej nehode. Údajne nebola ešte nikde inde zverejnená.

YouTube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy