Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Smrť Diany a Dodiho nebola nehoda, ale nezákonné zabitie
Zdielať na
Zahraničie

Smrť Diany a Dodiho nebola nehoda, ale nezákonné zabitie

Smrť princeznej Diany a jej priateľa Dodiho al Fayeda v parížskom tuneli v roku 1997 nebola nehoda, ale nezákonné zabitie. <b>VIDEO: sudca informuje novinárov o verdikte</b>

Smrť princeznej Diany a jej priateľa Dodiho al Fayeda v parížskom tuneli v roku 1997 nebola nehoda, ale nezákonné zabitie.

Dopustili sa ho paparazzovia ktorí párik naháňali, a najmä Dianin šofér Henri Paul hrubou nedbalosťou, keď po požití alkoholu šoféroval nadmernou rýchlosťou.

Tak znie pondelňajší výrok londýnskeho súdu, ktorý skúmal okolnosti smrti Diany, Dodiho a Paula vyše pol roka. Podľa jedenásťčlennej poroty prispelo k tragédii aj to, že Diana a Dodi nemali zapnuté bezpečnostné pásy.

Súd nepotvrdil obvinenia zo strany Dodiho otca Mohameda al Fayeda, že za zabitím Diany a jeho syna stála britská kráľovská rodina a tajná služba. Britský kráľovský dvor si podľa neho neprial, aby si Diana zobrala za muža moslima.

Tvrdí, že Diana s ním čakala dieťa. Al Fayeda výrok súdu sklamal, ako však krátko po jeho vynesení povedal novinárom, "najdôležitejšie je, že šlo o vraždu".

Krátko nato vydal tlačové vyhlásenie, podľa ktorého Diana predpovedala, že ju zabijú, i to, ako sa to stane.

Zdielať na

Najčítanejšie správy