Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Áno marihuane! To je heslo dnešných pochodov u nás aj v Česku
Zdielať na

Áno marihuane! To je heslo dnešných pochodov u nás aj v Česku

Marihuana pre lekárske účely, marihuana pre vlastnú spotrebu. To sú ciele, ktoré sa snažia dosiahnuť zástancovia tejto mäkkej drogy. A dnes demonštrovali za jej dekriminalizáciu. No zakiaľ pražské námestia praskali vo švíkoch a pochodu sa zúčastnili tisícky ľudí, v Bratislave akciu podporili iba desiatky. Pozrite sa sami.

"Slobodu konope, slobodu konope!" Miliónový marihuanový pochod, do ktorého sa zapojilo 300 miest na celom svete, prišla do Bratislavy podporiť na sklamanie organizátorov asi len stovka ľudí. Pred prezidentský palác prišli žiadať našich politikov, aby ich prestali trestať za užívanie konope a podporili jej dekriminalizáciu. Navyše podľa mnohých ľudí práve výťažky z konope pomáhajú liečiť choroby ako reuma, astma či cukrovka. Pozrite si VIDEO!

Napokon u našich českých susedov sa čísla účastníkov pochodu dajú rátať na tisíce. "Žiadame legalizáciu konope pre osobnú potrebu, či už kvôli samoliečbe alebo rekreácii," skandoval jeden z demonštrantov. Sprievod nadšencov pre marihuanu narástol na niekoľko sto metrov a napokon blokoval dopravu v centre Prahy. Nechýbali ani policajné jednotky.

Protest bol ukončený krátko po pol tretej, no program tým nekončí. Do neskorých večerných hodín sa tu tisícky ľudí môžu tešiť kultúrnemu happeningu. Vychutnajte si atmosféru pochodu na VIDEU!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy