Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia na dovolenke: Muž zmizol vo vlnách, keď sa snažil zachrániť syna
Zdielať na

Tragédia na dovolenke: Muž zmizol vo vlnách, keď sa snažil zachrániť syna

Zdroj: Profimedia

MAURÍCIUS / V sobotu 23. marca došlo na ostrove k tragédií, pri ktorej v mori zmizol muž. K udalosti došlo iba deň potom, čo britská rodina na Maurícius dorazila. Nezvestný muž mal so svojou partnerkou a dospievajúcim synom stráviť na ostrove celý týždeň, píše web TN CZ.

Otec sa snažil zachrániť syna

Ako uvádza portál TN.cz štyridsaťdeväťročný muž z Veľkej Británie sa mal snažiť zachrániť svojho pätnásťročného syna, ktorého v lagúne Pomponette zmietli vysoké vlny, píše denník Daily Mail. Dospievajúceho syna sa mu pred utopením síce zachrániť skutočne podarilo, avšak následne pod vlnami zmizol sám.

Rozsiahla pátracia akcia

Keď sa k chlapcovi dostali záchranári, po jeho otcovi nebolo nikde ani stopy. Podľa portálu Mirror preto úrady okamžite zahájili rozsiahlu pátraciu akciu, ktorá trvala celú noc a pokračovala aj počas nedele. Po nezvestnom Britovi pátral aj vrtuľník a pobrežná stráž, avšak neúspešne. Záchranári sa preto obávajú, že muž pri záchrane syna zomrel.

Nepriaznivé počasie

Predpoveď počasia pritom už minulý týždeň hlásila, že sa majú podmienky na Maúriciu počas víkendu zhoršiť. Podľa varovania meteorológov sa k ostrovu mala priblížiť veľká búrka, ktorá mohla mať za následok až trojmetrové vlny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy