Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mysleli si, že polícii na člne uniknú. Pozrite si policajnú naháňačku na mori
Zdielať na

Mysleli si, že polícii na člne uniknú. Pozrite si policajnú naháňačku na mori

KOLUMBIA / Teraz vám ukážeme policajnú naháňačku. Nie však na autách, ale na mori. Kolumbijské úrady zhabali viac ako päť ton kokaínu pri dvoch protidrogových akciách v krajine. Jedna z nich sa odohrala na mori. Drogoví obchodníci si mysleli, že polícii na člne uniknú.

Počas spoločnej operácie kolumbijských ozbrojených síl a Spojených štátov zastavila armáda pri pobreží ostrova San Andres plavidlo, ktoré prevážalo viac ako 3 tony kokaínu.

Takzvaná "ponorka narco" bola dlhá približne 25 metrov a považuje sa za najväčšiu svojho druhu, ktorú zabavila súčasná vláda. Člny bežne používajú obchodníci v Strednej a Južnej Amerike na prepravu drog. Takéto plavidlá sa dokážu aj úplne ponoriť. "Prostredníctvom námornej operácie s kolumbijskou armádou, lietadlami kolumbijského letectva a južného veliteľstva Spojených štátov amerických sme odhalili podozrivé plavidlo. Okamžite sme informovali pozemné jednotky pobrežných stráží San Andres," informoval veliteľ Carlos Urbano.

Päť ľudí z rôznych národností, ktorí boli na palube, zadržali a previezli do pobrežného mesta La Paz. Úrady uviedli, že námorníctvo tento rok v mexických vodách zhabalo približne 20 ton kokaínu a zatklo 121 ľudí na mori za nelegálnu činnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy