Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Maďarská polícia začala trestné stíhanie v kauze tragickej nehody na pretekoch
Zdielať na

Maďarská polícia začala trestné stíhanie v kauze tragickej nehody na pretekoch

BUDAPEŠŤ / Druhý deň 11.ročníka Rally Ostrihom – Nyerges v Maďarsku, ktorý sa konal cez víkend, predčasne ukončila tragédia. V nedeľu (24. 3.) zišlo vozidlo z cesty a narazilo do divákov. Štyria ľudia prišli o život a viacerí boli zranení. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Maďarská polícia začala trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi. Pre server 24.hu to v pondelok uviedla hovorkyňa stoličnej polície Gréta Racsová Galambosová. Nehoda sa stala počas automobilových pretekov medzi severomaďarskými obcami Lábatlan a Bajót v nedeľu popoludní. Vodič jedného z pretekárskych áut stratil kontrolu nad vozidlom a zišiel z cesty, kde narazil do divákov na priľahlej trávnatej ploche.

​Na mieste nehody prišli o život traja muži a jedna žena. Dve osoby utrpeli ťažké zranenia, medzi nimi aj jedno dieťa, a sú v kritickom stave. Piati ďalší utrpeli ťažké zranenia a jeden človek sa zranil ľahšie.

Podľa polície došlo k nehode v priestore uzavretom pre divákov a na zákaz zdržiavania sa tam upozorňovala tabuľa.

Polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania prečinu ohrozenia z nedbanlivosti pri výkone povolania s následkom hromadného úmrtia, pričom podľa hovorkyne zatiaľ policajti nevypočuli žiadneho podozrivého.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy